HarmonyOS este deja activ, va ajunge pe viitoare tablete, telefoane şi televizoare Huawei; CEO-ul companiei, Ren Zhengfei confirmă

4.357 ori
<b>HarmonyOS este deja activ, va ajunge pe viitoare tablete, telefoane şi televizoare Huawei; CEO-ul companiei, Ren Zhengfei confirmă</b>Relaţia Huawei cu HarmonyOS e una de tip "will they, won't they?", ca între Ross şi Rachel în serialul Friends. Odată la 2 săptămâni iese CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei şi spune să stăm liniştiţi că HarmonyOS e doar un proiect şi că Android nu e în pericol.

Relaţia Huawei cu HarmonyOS e una de tip "will they, won't they?", ca între Ross şi Rachel în serialul Friends. Odată la 2 săptămâni iese CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei şi spune să stăm liniştiţi că HarmonyOS e doar un proiect şi că Android nu e în pericol. Apoi iese din nou şi spune că ar ajunge pe telefoane. Cea mai nouă declaraţie întăreşte utilizarea platformei pe mai toate terminalele companiei.

Prezent la summitul de la Davos, în Elveţia, oficialul a declarat printre altele ca Huawei nu se va implica în zona de producţie auto. Cel mult va furniza componente pentru producătorii auto. Apoi când a fost întrebat de HarmonyOS (Hongmeng OS), Zhengfei a declarat că platforma este deja activă şi că va fi aplicată pe telefoane, tablete, televizoare şi alte produse pe viitor. Wang Chenglu, preşedinte al secţiunii Consumer Business Software a ţinut să precizeze totuşi că Android rămâne opţiunea numărul 1 pentru telefoanele companiei.

HarmonyOS este acolo în caz de nevoie. Sursele afirmă că platforma va fi disponibilă în regim open source din vară. Aşteptările sunt ca acest OS să depăşească Linux ca popularitate până la final de an 2020. Deocamdată l-am văzut doar pe televizoare, iar telefoanele Huawei rămân cu Android şi Huawei Mobile Services în loc de Google Play Services. Recent s-a aflat că Huawei lucrează la un alt OS bazat pe Linux, OpenEuler, dar nu se ştiu multe despre scopul său.

Cea mai clară idee despre ce pregăteşte Huawei la nivel de software o vom avea când iese Huawei P40 Pro şi vom vedea în ce formă se afla Huawei Mobile Services. E şi o „goană” pentru popularea magazinului de aplicaţii Huawei, ca alternativă la Play Store. Sunt curios şi de reacţia Google în momentul când apare primul telefon cu Harmony OS.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×