HMD Global este dispusă să deblocheze bootloader-ul telefoanelor Nokia cu Android

1.799 ori
<b>HMD Global este dispusă să deblocheze bootloader-ul telefoanelor Nokia cu Android</b>Dacă săptămâna trecută ne aducea vestea că HMD Global va aduce actualizarea la Android P pentru actualele modele Nokia cu Android din gamă, iată că astăzi aflăm informații despre dorința finlandezilor de a deblocare bootloader-ul pentru

HMD Global a fost încă de la început deschisă cu privire la modul în care lucreaza cu Google şi cu platforma Android pe terminalele Nokia de nouă generaţie. După promisiunea solemnă că vom primi Android Oreo la timp, ba chiar şi Android P, acum aflăm că există şanse să vedem şi bootloader-ul deblocat.

Iniţial HMD a avut o poziţie ceva mai fermă legat de bootloader, dar acum a cedat în fata insistențelor fanilor de custom ROM-uri. Iniţial contul oficial al companiei postase că nu doreşte deblocarea bootloader-ului din cauza posibilelor probleme de securitate, dar s-a răzgândit între timp. HMD este de acord acum cu deblocarea, câte un telefon pe rând totuşi şi nu toate deodată.

Reţineţi că HMD a lansat până acum 4 telefoane Nokia cu Android: Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 şi Nokia 8. Nokia 6 este primul lansat, fiind disponibil în China de mai bine de jumătate de an, deci este candidatul ideal pentru a testa deblocarea de bootloader. Comunitatea XDA se află deja în lucru pentru zona de modding, realizând un patch pentru Online Service Tool, care era folosit de service-urile Nokia pentru a face firmware flashing.

De-a lungul anilor companii ca HTC, ASUS sau Sony au oferit posibilitatea de a debloca terminalele lor şi de a aplica custom ROM-uri fără probleme. Pentru cei care sunt nelămuriţi legat de acest concept, un Bootloader este codul executat înainte ca OS-ul să pornească. Conceptul de bootloader este universal pentru toate sistemele de operare. Pe Android bootloader-ul oferă instrucţiuni kernelului sistemului de operare să booteze normal.

Blocarea sa forţează utilizatorul să rămână fix la acea versiune de Androi de pe terminal, deci nu puteţi folosi un custom ROM fără a anula garanţia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×