HP lansează Open WebOS 1.0, Îl testează pe un all in one PC TouchSmart (Video)

Autor:  | Publicat în:  HP 949 ori
<b>HP lansează Open WebOS 1.0, Îl testează pe un all in one PC TouchSmart (Video)</b>Se pare că WebOS nu a dispărut în totalitate, iar platforma celor de la Palm preluată de către HP odată cu firma mamă a fost reconstruită de la zero și a ajuns la versiunea Open WebOS 1.0. Platforma este prezentată în acțiune pe un all in one...

Se pare că WebOS nu a dispărut în totalitate, iar platforma celor de la Palm preluată de către HP odată cu firma mamă a fost reconstruită de la zero și a ajuns la versiunea Open WebOS 1.0. Platforma este prezentată în acțiune pe un all in one PC HP TouchSmart, după cum se vede mai jos. Open webOS 1.0 este disponibil cu un browser și o aplicație de email, strictul necesar pentru a funcționa.

OS-ul include și framework-ul Enyo 2.0 și suporta portarea pe orice platformă. Cei curioși pot testa chiar de azi sistemul de operare folosind un emulator, iar dezvoltatorii își pot crea propriile proiecte folosind codul și uneltele de la HP. Rețineți că deocamdată acest release de webOS nu va fi văzut pe telefoane sau tablete, dar poate fi portat într-o formulă viabilă pentru astfel de device-uri. HP nu mai dorește să riște cu proiecte noi și a ales ruta open source, care are mai puține șanse să dea greș.

Echipa din spatele lui Open WebOS afirma că 75 de componente noi ale platformei au fost implementate în ultimele 9 luni, adică un total de 450.000 delinii de cod. în clipul pe care îl vedeți aici arhitectul software Steve Winston ne prezintă un demo al OS-ului, afirmând că echipa de dezvoltatori a avut nevoie de doar câteva zile pentru a porta această versiune de webOS pe acest PC. Winston da diferite exemple de utilizare pentru platforme, cum ar fi aplicații tip stând de informații la hotel și expoziții, dar doar atât deocamdată.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×