HTC ameninta hackerii care raspandesc ROM-urile sale pe net cu procese

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.298 ori
<b>HTC ameninta hackerii care raspandesc ROM-urile sale pe net cu procese</b>Am vazut in ultimele luni numeroase scapari de ROM-uri pe web, fie ca e vorba de Android, Windows Mobile sau Symbian, dar iata ca HTC a decis sa puna capat acestor scapari. Daca eram obisnuiti sa vedem ROM-uri pe forumuri de specialitate si comunitati de...

Am vazut in ultimele luni numeroase scapari de ROM-uri pe web, fie ca e vorba de Android, Windows Mobile sau Symbian, dar iata ca HTC a decis sa puna capat acestor scapari. Daca eram obisnuiti sa vedem ROM-uri pe forumuri de specialitate si comunitati de hackeri/developeri, iata ca exista acum website-ul Shipped-ROMs, care a intrat in atentia producatorului taiwanez de telefoane.

HTC a amenintat site-ul cu procese si chiar i-a ordonat sa isi inceteze activitatea, deoarece el se ocupa cu adunarea ROM-urilor de terminale mobile HTC. Printre numele mari care se ocupa de aceasta initiativa se numara Cornflipper, un hacker de care am tot auzit in ultima vreme. De admirat este faptul ca Shipped-ROMs.com a reusit sa adune in doar o luna de existenta cam toate ROM-urile posibile pentru handseturile HTC, de la MDA Copact la HTC Aria.

Avantajele unei astfel de colectii sunt numeroase, pentru hackeri si developeri, ei putand sa isi customizeze versiunile de software, adaugand sau deblocand functii pe care producatorul terminalului le-a omis. Totusi, ROM-urile contin proprietate intelectuala HTC, astfel ca intelegem si opinia companiei.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×