HTC, ASUS şi Acer nu reușesc să îşi atingă cotele de livrări pe anul 2016, pe fondul unei crize taiwaneze

1.010 ori
<b>HTC, ASUS şi Acer nu reușesc să îşi atingă cotele de livrări pe anul 2016, pe fondul unei crize taiwaneze</b>Din câte aflăm astăzi pe seama unui raport, se pare că firmele taiwaneze HTC, Asus și Acer nu au reușit să își atingă cotele de vânzări estimate pentru anul 2016 și asta datorită unei crize de care se fac 'vinovați' chiar producătorii chinezi care le-au

Producătorii de componente din Taiwan o duc bine, dar producătorii de telefoane nu au avut un 2016 prea bun, după cum aflăm chiar acum pe final de an. Ei trebuie să se lupte cu mamuţii chinezi, care au invadat piaţa cu terminale accesibile, iar firme ca HTC, Acer şi ASUS au avut mult de furcă în ultimele 12 luni.

Analiştii de la Digitimes scriu că Acer va fi cel mai greu lovită de ascensiunea chineză, livrând doar 5 milioane de telefoane în anul curent. Sunt probleme şi în India, piaţa de pe care Acer s-a retras pentru că nu mai făcea faţă. HTC ar urma să ajungă la 11 milioane de unităţi livrate, faţă de cele 18 milioane de anul trecut, cu performanţe sub aşteptări în China, Europa şi SUA.

ASUS o duce cel mai bine dintre cele 3 companii, deşi nu şi-a atins targetul. Creatorul seriei ZenFone a livrat 20 de milioane de telefoane, faţă de cele 25 milioane pe care şi le-a propus. Seria de produse ZenFone 3 a ajuns greu pe canalele furnizorilor, deci aportul său va fi mai degrabă simţit în următoarele luni am spune.

Dacă actualele trenduri continuă şi chinezii continua să atace tare piaţa, toţi producătorii taiwanezi de telefoane vor fi serios afectaţi în 2017.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×