HTC şi ASUS sub presiunea companiilor chineze, care au început să acapareze şi teritoriile unde performau aceste firme taiwaneze (India şi Asia de Sud Est)

1.300 ori
<b>HTC şi ASUS sub presiunea companiilor chineze, care au început să acapareze şi teritoriile unde performau aceste firme taiwaneze (India şi Asia de Sud Est)</b>Cel mai nou raport marca DigiTimes ne aduce informații foarte interesante și referitoare la faptul că atât HTC, cât și ASUS se află în acest moment sub presiunea companiilor chineze care au început să acapareze și teritoriile unde taiwanezii performau

Nu doar Apple şi Samsung resimt presiunea companiilor chineze, ci şi HTC şi ASUS. Acestea au început să piardă teren în zone ca India şi Asia de Sud Est, acolo unde tradiţional mergeau destul de bine aceste două firme.

Informaţiile vin de la furnizorii de componente din Taiwan, citaţi de Digitimes. Livrările de smartphone-uri ale celor de la ASUS au fost mai scăzute decât se aştepta în trimestrul 4 al anului trecut în aceste regiuni în special. Motivul? Furnizorii de camere şi ecrane nu s-au adaptat la fluxul de produse. ASUS a livrat 20 de milioane de smartphone-uri anul trecut, sub ţinta de 25 de milioane.

Nici trimestrul întâi al acestui an nu a fost mai bun, ASUS reducându-şi comenzile pentru componente şi module, conform surselor. În special panourile OLED au pus probleme companiei, pentru că Samsung Display nu a putut livra destule unităţi, iar ASUS a trebuit să lucreze cu Tianma Micro-electronics din China. HTC a încercat să mai capete nişte cotă de piaţă în China între timp, dar se vede pierzând cota în pieţele mai sus menţionate.

Fără o strategie clară pe 2017 şi cu modelele U cu preţ prohibitiv, nu vedem un an prea bun pentru HTC. HTC U va trebui să fie cu adevărat special şi nu exagerat de scump pentru a reuşi. Problema cu parteneriatele ramane valabilă, pentru că degeaba ai produse bune, daca nu ai și producători de componente de partea ta.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×