HTC atacă Apple cu "arme" cumpărate de la Motorola via Google

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.641 ori
<b>HTC atacă Apple cu "arme" cumpărate de la Motorola via Google</b>HTC a dat în judecată Apple... pare genul de propoziție pe care o auzi săptămânal, dar de această dată lucrurile stau puțin altfel. De obicei Apple este în banca acuzatorilor și nu a acuzaților, iar de această dată HTC folosește o serie...

HTC a dat în judecată Apple... pare genul de propoziție pe care o auzi săptămânal, dar de această dată lucrurile stau puțin altfel. De obicei Apple este în banca acuzatorilor și nu a acuzaților, iar de această dată HTC folosește o serie proaspătă de brevete cumpărate de la Google săptămâna trecută.

Nu ar fi deloc greșit să afirm că încep să se vadă roadele achiziției companiei Motorola Mobility de către gigantul motoarelor de căutare. Practic, Google și-a asigurat astfel spatele împotriva Apple și Microsoft, Motorola aducând în portofoliul său zeci de mii de brevete. Totuși, am aflat recent că proprietățile intelectuale cele mai valoroase și importante au fost vândute de Motorola cu ceva timp în urmă, deci creatorul lui Android a cheltuit prea mult pentru brevete nu atât de importante.

în ce privește proaspătul proces HTC anti Apple, acesta invocă 9 brevete cumpărate de la Google, care la rândul său le-a preluat, 4 de la Motorola, 3 de la Openwave Systems Inc și 2 de la Palm Inc. E interesant faptul că Google și Apple nu s-au întâlnit încă în tribunal, dar este destul de clar faptul că atacurile împotriva Samsung sau HTC sunt de fapt direcționate către Android și creatorul său.

HTC era până acum veriga slabă pentru Google, neavând un portofoliu foarte bogat la capitolul proprietate intelectuală, spre deosebire de Samsung și Motorola, care au tradiție în această industrie. în cazul în care vă întrebați despre ce este vorba în acest nou proces, ei bine HTC afirma că Apple încalca brevetele pentru upgrade-ul software wireless în cazul computerelor Mac, a lui iPhone, iPod, iPad, Cloud și iTunes.

Acum că lucrurile s-au mai potolit în cazul Samsung, va începe Apple un război aprig cu HTC?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×