HTC Butterfly S e primul telefon cu sistemul de operare COS la bord

Autor:  | Publicat în:  COS 866 ori
<b>HTC Butterfly S e primul telefon cu sistemul de operare COS la bord</b>Cu câteva zile în urmă vă anunțăm că statul chinez are propriul său sistem de operare pentru mobile numit COS. Numele sau vine de la China OS, iar platforma are drept partener și HTC printre alții. Ei bine astăzi îl vedem pe HTC Butterfly S...

Cu câteva zile în urmă vă anunțăm că statul chinez are propriul său sistem de operare pentru mobile numit COS. Numele sau vine de la China OS, iar platforma are drept partener și HTC printre alții. Ei bine astăzi îl vedem pe HTC Butterfly S rulând acest OS.

COS este cel mai nou sistem de operare indie, care se alătură lui Tizen, Ubuntu Touch, Firefox OS și Jolla în încercarea de a concura cu giganții Android, iOS și Windows Phone. China este cea mai mare piața de telefonie din lume, deci COS are un potențial foare mare de dezvoltare. HTC Butterfly S în versiunea cu acest software păstrează dotările modelului Android, inclusiv ecranul de 5 inch cu rezoluție Full HD, procesorul Snapdragon 600 la 1.9 GHz și 2 GB RAM.

HTC Butterfly S e primul telefon cu sistemul de operare COS la bord

Terminalul vine cu 16 GB memorie internă și camera de 4 Ultrapixel. în ce îl privește pe COS, el este un "produs strategic pentru siguranța națională", conform autorităților din China. La ora actuală Android are o cotă de piață de 90% în această țară, dar guvernul local dorește să schimbe asta. Platforma suporta HTML5 și poate rula aplicații Java, fiind compatibilă cu peste 100.000 de aplicații.
în mare COS este un Android modificat, deci lucrurile nu se schimbă prea mult.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×