HTC Desire S versus HTC Desire C: comparație Între urmașul legendei și fiul ilegitim de Wildfire S (Video)

7.132 ori
<b>HTC Desire S versus HTC Desire C: comparație Între urmașul legendei și fiul ilegitim de Wildfire S (Video)</b>Despre HTC Desire C am spus destule în recenzia sa și tind să cred că ar fi meritat mai degrabă numele de HTC Wildfire C, având în vedere designul și dotările. în fine, am decis să vă prezentăm o comparație amănunțită cu precedentul model...

Despre HTC Desire C am spus destule în recenzia sa și tind să cred că ar fi meritat mai degrabă numele de HTC Wildfire C, având în vedere designul și dotările. în fine, am decis să vă prezentăm o comparație amănunțită cu precedentul model din seria Desire și anume HTC Desire S. Pe aceasta o vedeți în clipul video de mai jos, iar noi vă oferim și câteva cuvinte despre această comparație.

începem cu prețurile, capitol la care îl regăsim pe HTC Desire S la valoarea de 300 de euro și pe HTC Desire C la preț de 200 de euro. Merită Desire S prețul mai mare? Aflați imediat. Evident, ca design e mai atractiv Desire S, fiind mai subțire, la 11.6 mm, față de cei 12.3 mm ai lui Desire C. în schimb, noul Desire C e foarte ușor, la 100 de grame, față de cele 130 ale precursorului său. Probabil cea mai clară diferența de mărime este cea la capitolul display, unde avem un SLCD de 3.7 inch pe Desire S, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli, versus un ecran touch de 3.5 inch, cu rezoluție de 320 x 480 pixeli pe Desire C. Aici câștiga Desire S.

HTC Desire C vs HTC Desire S

Sub carcasa lui Desire S se ascunde un CPU Scorpion de 1 GHz cu GPU Adreno 205, pus la bătaie contra unui Snapdragon de 600 MHz de pe noul Desire, care face față rezonabil la solicitările lui Android 4.0 + HTC Sense 4.0. De remarcat și faptul că aceasta comparație ar fi avut cu totul alte date ale problemei dacă ambele modele rulau Android 4.0. Sunt sigur că Desire S scotea rezultate mai bune în benchmark astfel, de exemplu. Continuăm comparația hardware și descoperim 1.1 GB ROM și 768 MB RAM pe Desire S, plus slot microSD versus 4 GB memorie internă, 512 MB RAM și slot microSD pe Desire C. în afară de mica diferență de RAM, i-aș dat câștig de cauză lui Desire C aici, mai ales pentru memoria internă.

HTC Desire C vs HTC Desire S

Un alt aspect la care în mod surprinzător câștiga Desire C este timpul de bootare, dar doar cu câteva secunde. Aici îi atribui meritul lui Android 4.0 și adaptării sale la experiența unui CPUd de 600 MHz. în schimb, Desire S câștiga detașat la experiența de web browsing, încărcând mai rapid și complet paginile web, după cum se vede în recenzia video. și la testele benchmark modelul de anul trecut îl întrece pe Desire C cu câteva sute de puncte în Quadrant și AnTuTu, dar că de obicei contează mai mult experiența de zi cu zi decât cifrele teoretice.

HTC Desire C versus HTC Desire S

La acest capitol ambele modele sunt fluide, cu ocazionala bâlbâială a lui Desire C atunci când sunt deschise prea multe aplicații. Ca OS-uri avem Android 2.3 + Sense 3.0 versus Android 4.0 + Sense 4.0 și nu e nevoie să vă spun care triumfa... Conectivitatea arata identic, cu excepția faptului că Desire S suporta HSDPA de 14.4 Mbps, iar Desire C de 7.2 Mbps. în plus, modelul mai nou are Bluetooth 4.0 și nu BT 2.1 precum cel din 2011. Pe hârtie ambele modele au camere de 5 megapixeli, dar diferența de calitate este clar în favoarea lui Desire S , mai ales că are și bliț și capacitate de captură 720p la 30 fps. în plus mai vechiul Desire are și camera frontală, spre deosebire de micuțul nou venit.

HTC Desire C vs HTC Desire S

în fine vine și rândul bateriei unde încă o dată câștiga HTC Desire S, cu o unitate de 1450 mAh, care vă poate duce și la o zi jumătate, poate două de utilizare. în schimb Desire C dispune de aceeași baterie că HTC Wildfire S și anume o unitate Li-Ion de 1230 mAh, care oferă o zi de utilizare. Trăgând linie e lesne de zis că HTC Desire S este telefonul mai bun, cel care oferă un pachet complet și merită cu desăvârșire cei 100 de euro în plus. Totuși, sunt persoane pentru care un Desire C este de ajuns și acea mică diferență în aspecte că baterie, rezoluție, procesor, RAM sau conectivitate nu mai contează, ci doar acei 100 de euro, care în ziua de azi valorează mult mai mult decât cu un an în urmă. Utilizatorul este cel care alege, iar dacă se ghidează după factorul preț Desire C câștiga, dacă dorește calitate cu orice preț, atunci Desire S e soluția.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×