HTC First În primele review-uri de pe web: baterie excelentă, ecran bun, camera slabă

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.486 ori
<b>HTC First În primele review-uri de pe web: baterie excelentă, ecran bun, camera slabă</b>Ca de obicei când un produs este cald, cald, proaspăt lansat facem o radiografie a tututor review-urilor de pe web, primele de altfel postate la doar câteva zile după debutul handsetului. HTC First este protagonistul acestui review roundup de azi și...

Ca de obicei când un produs este cald, cald, proaspăt lansat facem o radiografie a tututor review-urilor de pe web, primele de altfel postate la doar câteva zile după debutul handsetului. HTC First este protagonistul acestui review roundup de azi și aruncăm o privire asupra recenziilor realizate de către Engadget, Slashgear, The Verge, Techcrunch și Wired. Hai să vedem ce poate telefonul inaugural pentru Facebook Home.

1) Wired: Chat Heads impresionează plăcut, sincronizarea contactelor are buguri

Wired îi da notă 7 din 1 noului telefon HTC și pare a vorbi mai mult despre funcțiile Facebook Home decât despre telefon în sine. Designul acestui device este descris drept slim, simplu, iar First e genul de handset care nu sare în ochi și nu iese în evidență. HTC First costă doar 100 de dolari prin operatorul AT&T în SUA și numai asta ar fi un motiv pentru achiziția să. Wired afirma că persoanele care petrec mult timp pe Facebook vor îndrăgi acest model și vor considera că adăugă la experiența Android, în loc să piardă.

Wired laudă viața bateriei acestui model, afirmând că îi e superior lui iPhone 5 de exemplu. Dacă nu ar fi bugurile, telefonul ar deveni brusc un device midrange atractiv...

HTC First În primele review-uri de pe web: baterie excelentă, ecran bun, camera slabă

2) Slashgear: camera slabă, telefonul nu iese în evidență

Slashgear are un entuziasm domol, ba chiar spre nepăsare când vine vorba despre HTC First. Telefonul pune accentul pe experiența Facebook Home, având un homescreen plin de conținuturi și un sistem de mesagerie omniprezent. Că design, acest model e comparat cu HTC One S, față de care e puțin mai scurt, mai gros și mai greu. Tot la capitolul design vom avea parte de un corp din plastic soft touch, iar telefonul oferă o senzație plăcută în mâna utilizatorului. Unghiurile de vizualizare sunt bune, iar trecând la aspecte negative, camera nu e prea bună, mai ales când vine vorba de performanțe în condiții de luminozitate slabă.

Că baterie, HTC First oferă cam 14.3 ore de convorbiri și până la 18.2 zile standby. Concluzia celor de la HTC First e că telefonul nu merită nici măcar 100 de dolari la abonament, el aparținând unui segment inferior de preț.

HTC First În primele review-uri de pe web: baterie excelentă, ecran bun, camera slabă

3) The Verge: design plăcut, înlocuitor de smartphone puternic

The Verge își începe review-ul afirmând că telefonul e foarte plăcut de ținut în mână, ba chiar e unul dintre cele mai comode handseturi Android de pe piață. Telefonul e construit din plastic mat și vine cu butoane capacitive sub ecran. Apropo de ecran, display-ul este lăudat pentru claritate, unghiuri de vizualizare și culorile vii. Textul se vede excelent, iar trecând la software, acest telefon rulează Android 4.1.2 peste care e aplicată experienta Facebook Home. Viața bateriei a fost impresionantă, datorită unei unități de 2000 mAh ascunsă sub carcasa lui First.

The Verge ar fi dorit totuși Android 4.2 pe acest device dar lauda faptul că în sfârșit avem un telefon cu Android stock și LTE la bord, unul care suplinește acea lipsă de conectivitate de pe Nexus 4. E interesant că review-ul are o tentă foarte pozitivă și optimistă, iar telefonul ia doar nota 7.9 la final.

HTC First În primele review-uri de pe web: baterie excelentă, ecran bun, camera slabă

4) Engadget: estetică plăcută, telefon decent midrange

HTC First are parte de un review uriaș din partea celor de la Engadget, care acoperă și aspectul Facebook Home, printre altele. Benchmark-urile sunt cam pe jumătate cât scoate HTC One, iar procesorul acestui device e un Snapdragon 400, în cazul în care vă întrebați. El își face treaba bine, având în vedere că avem de-a face cu un handset midrange de 99 de dolari. E interesant că Engadget nu se grăbește să critice camera lui HTC First precum review-urile de mai sus, mulțumindu-se să afirme că această cameră e de ajuns pentru a "face poze unor prieteni" și a le posta rapid pe Facebook. Pe hârtie camera sună bine, cu lentila F/2.0, senzor BSI și captura 1080p.

Engadget discuta și problemele pe care le puteți avea cu Facebook Home, precum traficul enorm de date, de vreme ce Facebook și news feed-ul sau își fac update în fundal. Totuși Facebook vine și cu 3 setări pentru consumul de date și calitatea imaginilor (mic, mediu și ridicat). La testele Engadget ei au consumat 93 MB pe setarea medie în 4 zile, deci cam 698 MB pe lună.

HTC First În primele review-uri de pe web: baterie excelentă, ecran bun, camera slabă

5) Techcrunch: specificații neimpresionante, un experiment pentru Facebook

Techcrunch nu par prea impresionați de HTC First, dar totuși au apreciat unele dintre funcțiile lui Facebook Home. Spre exemplu Chat Heads a primit complimente, sisteml de chat în multitasking fiind lăudat în review-ul lor. Mesajele de pe Facebook și SMS-urile vor apărea sub formă de mici bule cu poze cu fetele prietenilor voștri incluse, iar ele vor pluti peste aplicațiile pe care le folosiți. Techcrunch face și o comparație între specificațiile lui HTC First și Samsung Galaxy S III, dar și iPhone 4S, astfel că vedme că handsetul nu sta chiar rău la capitolul dotări, evident în afară de cameră. Ideea este că pasionații de Facebook vor aprecia telefonul, dar pentru cei care se mulțumesc și cu o simplă aplicație și mai au și alte pasiuni sau folosesc și alte servicii, telefonul devine redundant.

Toate acestea fiind zise, nu pot să nu remarc faptul că HTC First e primit ceva mai bine decât HTC ChaCha, un alt Facebook Phone de care parcă lumea a uitat. La un preț mic/accesibil First poate fi un hit, iar marketing-ul din spatele produsului va fi uriaș, fiind alocate de la Facebook sume impresionante pentru acesta, deci până la urmă nu se putea spune că First e un eșec, deși camera să nu impresionează, iar dotările hardware precum CPU sau RAM nu run nici ele norii.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×