HTC îşi încheie al şaptelea an consecutiv de scăderi; Luna decembrie a arătat dezastruos

2.651 ori
<b>HTC îşi încheie al şaptelea an consecutiv de scăderi; Luna decembrie a arătat dezastruos</b>În fiecare trimestru din ultimii câţiva ani am avut veşti proaste despre HTC, semnalând scăderi de venituri şi profituri, restructurări şi schimbări de oficiali. Lucrurile nu stau mai bine când privim anul 2018, care a fost al şaptelea

În fiecare trimestru din ultimii câţiva ani am avut veşti proaste despre HTC, semnalând scăderi de venituri şi profituri, restructurări şi schimbări de oficiali. Lucrurile nu stau mai bine când privim anul 2018, care a fost al şaptelea an consecutiv de scădere pentru companie.

În ciuda acestor probleme, HTC insistă că nu va renunţa la piaţa smartphone prea curând. Pentru 2019 au pe lista de obiective să ajungă pe plus şi să câştige cotă de piaţă la nivel global. Asta deşi nu şi-au propus un flagship U13 prea clar deocamdată. Cele mai noi rezultate lunare, trimestriale şi anuale sunt în scădere chiar şi faţă de un 2017 slab.

Ce e drept 2017 a adus şi banii veniţi de la Google, după ce a cumpărat o bună parte din operaţiunile smartphone HTC. Compania taiwaneză a generat totuşi cu 66.36% mai puţine venituri în decembrie 2018 faţă de aceeaşi lună a lui 2017. Suma este de doar 44 de milioane de dolari, pentru un total de 770 de milioane de dolari pe întreg anul 2018.

Ca atare vânzările pe tot anul generate de HTC sunt sub cele zilnice generate de Apple, ca să vă faceţi o idee. HTC stă mai prost şi decât LG Mobile, o altă companie care nu o duce prea bine. Mai rău e că decembrie a însemnat şi un picaj de 8% faţă de noiembrie, iar de obicei în perioada sărbătorilor de iarnă companiile de gen ies pe plus. Şi asta deşi firma taiwaneză tocmai a lansat HTC Desire 12s şi Exodus 1, telefon bazat pe Blockchain.

Trebuie totuşi spus că trimestrul 4 din 2018 a adus o creştere mică faţă de T3 2018, fiind totuşi în picaj masiv faţă de T4 2017... Există oare viitor pentru HTC dincolo de acest an?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×