LG nu renunţă la segmentul smartphone, deşi e pe minus de 15 trimestre

1.079 ori
<b>LG nu renunţă la segmentul smartphone, deşi e pe minus de 15 trimestre</b>Anul 2018 nu a fost deloc unul blând pentru segmentul smartphone, care a picat serios. Asta deşi companiile chineze au dus-o bine. LG Mobile se numără printre firmele care au înregistrat pierderi mari în ultimii ani, deşi LG G7 a fost

Anul 2018 nu a fost deloc unul blând pentru segmentul smartphone, care a picat serios. Asta deşi companiile chineze au dus-o bine. LG Mobile se numără printre firmele care au înregistrat pierderi mari în ultimii ani, deşi LG G7 a fost un flagship chiar solid, iar modelele Q nu au fost rele deloc. Azi LG ne reaminteşte că rămâne fidelă segmentului smartphone.

În fiecare an din ultima jumătate de deceniu, analiştii şi jurnaliştii întreaba nume ca Sony, HTC sau LG Mobile dacă mai continuă sau aruncă prosopul. LG cel puţin continuă, după 15 trimestre consecutive de pierderi totuşi. Au fost totuşi câteva sacrificii făcute deja. Spre exemplu, producătorul a renunţat la piaţa smartphone chineză şi urmează să iasă şi pe cea din Filipine.

CEO-ul LG Electronics, Qiao Yujin a declarat recent că deşi filiala Mobile a suferit pierderi în ultimii ani, compania nu va renunţa la segment. Telefoanele mobile joacă un rol important în ecosistemul IoT, acesta ar fi unul dintre motive. Portofoliul companiei include şi electrocasnice şi sisteme auto, ambele legate la telefoane mobile.

Oficialul a amintit că LG se afla în al doilea an de restructurare al zonei smartphone, care va continua până anul viitor. În 2016 pierdea 1.1 miliarde dolari, în 2017 644 milioane dolari şi în 2018 440 de milioane dolari, deci se apropie de linia de plutire. Cota de piaţă a companiei este acum de doar 1.9%. Proiectele sunt ample totuşi în special în zona midrange, unde LG a înregistrat deja 3 mărci comerciale pentru Seriile LG K şi LG Q.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×