LG nu renunţă la segmentul smartphone, deşi e pe minus de 15 trimestre

1.036 ori
<b>LG nu renunţă la segmentul smartphone, deşi e pe minus de 15 trimestre</b>Anul 2018 nu a fost deloc unul blând pentru segmentul smartphone, care a picat serios. Asta deşi companiile chineze au dus-o bine. LG Mobile se numără printre firmele care au înregistrat pierderi mari în ultimii ani, deşi LG G7 a fost

Anul 2018 nu a fost deloc unul blând pentru segmentul smartphone, care a picat serios. Asta deşi companiile chineze au dus-o bine. LG Mobile se numără printre firmele care au înregistrat pierderi mari în ultimii ani, deşi LG G7 a fost un flagship chiar solid, iar modelele Q nu au fost rele deloc. Azi LG ne reaminteşte că rămâne fidelă segmentului smartphone.

În fiecare an din ultima jumătate de deceniu, analiştii şi jurnaliştii întreaba nume ca Sony, HTC sau LG Mobile dacă mai continuă sau aruncă prosopul. LG cel puţin continuă, după 15 trimestre consecutive de pierderi totuşi. Au fost totuşi câteva sacrificii făcute deja. Spre exemplu, producătorul a renunţat la piaţa smartphone chineză şi urmează să iasă şi pe cea din Filipine.

CEO-ul LG Electronics, Qiao Yujin a declarat recent că deşi filiala Mobile a suferit pierderi în ultimii ani, compania nu va renunţa la segment. Telefoanele mobile joacă un rol important în ecosistemul IoT, acesta ar fi unul dintre motive. Portofoliul companiei include şi electrocasnice şi sisteme auto, ambele legate la telefoane mobile.

Oficialul a amintit că LG se afla în al doilea an de restructurare al zonei smartphone, care va continua până anul viitor. În 2016 pierdea 1.1 miliarde dolari, în 2017 644 milioane dolari şi în 2018 440 de milioane dolari, deci se apropie de linia de plutire. Cota de piaţă a companiei este acum de doar 1.9%. Proiectele sunt ample totuşi în special în zona midrange, unde LG a înregistrat deja 3 mărci comerciale pentru Seriile LG K şi LG Q.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×