HTC lucrează la propriile procesoare, În colaborare cu ST-Ericsson; Încearcă să păstreze prețurile mici

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.118 ori
<b>HTC lucrează la propriile procesoare, În colaborare cu ST-Ericsson; Încearcă să păstreze prețurile mici</b>știm cu toții că Apple își proiectează propriile procesoare, Samsung are deja faimosul chipset Exynos și până și Huawei a realizat un procesor quad core pentru smartphone-urile prezentate la MWC 2012. Trăgând învățăminte din colaborarea cu...

știm cu toții că Apple își proiectează propriile procesoare, Samsung are deja faimosul chipset Exynos și până și Huawei a realizat un procesor quad core pentru smartphone-urile prezentate la MWC 2012. Trăgând învățăminte din colaborarea cu Qualcomm, HTC vrea acum să își creeze la rândul său chipseturi proprii.

știți probabil că Snapdragon S4 este cel mai căutat procesor în acest moment pentru terminalele Android, el fiind inclus pe ASUS PadFone și HTC One XL, de exemplu. Ei bine problemele cu producția lui S4 probabil că au deranjat HTC, care conform zvonurilor va începe să producă propriile chipseturi în colaborare cu ST-Ericsson. Primele smartphone-uri cu aceste CPU-uri ar urma să sosească pe piața în 2013 și se pare că e vorba aici de modele low end. Nu cunoaștem exact implicarea celor de la HTC în proiect, dar presupun că e vorba mai degrabă de o listă de cerințe și indicații decât de design propriu-zis.

ST-Ericsson va trebui să respecte un set de parametri la capitolul performanta și consum de energie impus de HTC. Din colaborare va rezulta cel mai probabil un chip similar cu ST-Ericsson U4500, anunțat în februarie 2011. Acesta combina un procesor ARM Cortex A9 de 1 GHz cu un GPU ARM Mali 400 și un modem HSPA+. Chipsetul suporta și WiFi, Bluetooth, GPS și NFC și va permite crearea de smarpthone-uri care să coste doar 100 de dolari.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×