HTC lucrează la un nou sistem de operare pentru piața chineză, conform Wall Street Journal

Autor:  | Publicat în:  HTC 1.007 ori
<b>HTC lucrează la un nou sistem de operare pentru piața chineză, conform Wall Street Journal</b>Piața chineză e o miză uriașă, asta e sigur, de aceea nu ne mira să îl vedem pe Tim Cook atât de des în vizite oficiale în China și nu ne miră&nbsp;nici să aflăm că Nokia insistă pe dezvoltarea pe această piață. Acum și HTC vrea să...

Piața chineză e o miză uriașă, asta e sigur, de aceea nu ne mira să îl vedem pe Tim Cook atât de des în vizite oficiale în China și nu ne miră nici să aflăm că Nokia insistă pe dezvoltarea pe această piață. Acum și HTC vrea să cucerească cea mai mare piața de telefonie din lume, dar de această dată cu un OS.

Wall Street Journal are câteva surse care afirmă că HTC ar lucra la un sistem de operare mobil creat special pentru piața chineză. Se pare că HTC ar lucra îndeaproape cu autoritățile chineze pentru a fi siguri că vor primi aprobarea pentru OS. Ne așteptăm la ceva cu totul deosebit și nu doar la un skin aplicat peste Android.

Ideea este de a avea un plan B, mai ales acum că viitorul HTC pare legat numai de Android și nu și de Windows Phone. Samsung are Tizen OS, iar HTC are nevoie la rândul său de o alternativă. Conceptul din spatele platformei implica și integrarea unor servicii specifice pieței din China, precum rețeaua de socializare Weibo de exemplu și poate și un magazin local de aplicații sau motor local de căutare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×