HTC ne oferă acces la deblocarea bootloaderului pentru toate telefoanele lansate după septembrie 2011

1.807 ori
<b>HTC ne oferă acces la deblocarea bootloaderului pentru toate telefoanele lansate după septembrie 2011</b>HTC își păstrează atitudinea deschisă față de fanii săi, oferind o actualizare a paginii de deblocare a bootloaderului de pe telefoanele sale, care acum includ pe listă și modelele lansate după septembrie 2011. în următoarele săptămâni vom...

HTC își păstrează atitudinea deschisă față de fanii săi, oferind o actualizare a paginii de deblocare a bootloaderului de pe telefoanele sale, care acum includ pe listă și modelele lansate după septembrie 2011. în următoarele săptămâni vom vedea modificări pentru fiecare model de handset, iar HTC promite că va lucra și la telefoanele lansate înainte de septembrie.

Cu ceva timp în urma HTC a promis că va oferi un tool special pentru deblocarea bootloaderelor de pe telefoane și iată că s-a ținut de promisiune. Pentru cei care nu înțeleg exact ce înseamnă un bootloader, aflați că acesta este codul care rulează înainte de sistemul de operare și care comunica telefonului cum să booteze și cum să găsească kernelul de sistem necesar. Practic, fără bootloader, telefonul nu ar boota, iar ROM-urile personalizate nu ar mai putea fi implementate. Dacă bootloaderul este blocat sau criptat, atunci va fi mai greu să treceți telefonul prin flashing și să instalați softul personalizat de hackeri.

în cazul unui handset cu bootloader blocat există soluții din partea hackerilor, dar ele sunt riscante și există posibilitatea să brickuiți telefonul. Pe scurt, dacă vreți să hackuiți și modați un telefon Android, trebuie să aveți al dispoziție un device deblocat. în cazul celor de la HTC, asta înseamnă că telefoanele lor sunt mai ușor de customizat la capitolul software. și acum să vedem o mișcare similară din partea Motorola sau Samsung, deoarece Sony Ericsson și-a arătat deja deschiderea la acest capitol.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×