Huawei ar fi deţinută de statul chinez de fapt, nu de angajaţi; Concluzia vine după studiul unor profesori universitari

2.036 ori
<b>Huawei ar fi deţinută de statul chinez de fapt, nu de angajaţi; Concluzia vine după studiul unor profesori universitari</b>Huawei s-a lăudat ceva vreme că este deţinută de către angajaţii săi. Astfel 96.768 de angajaţi sunt şi acţionari şi au tot interesul ca gigantul chinez să meargă bine. Ipoteza este desfiinţată de doi profesori universitari

Huawei s-a lăudat ceva vreme că este deţinută de către angajaţii săi. Astfel 96.768 de angajaţi sunt şi acţionari şi au tot interesul ca gigantul chinez să meargă bine. Ipoteza este desfiinţată de doi profesori universitari, care au publicat o lucrare despre Huawei.

Lucrarea se numeşte "Who Owns Huawei?" (Cine deţine Huawei?) şi este realizată de către Christopher Balding, de la Universitatea Fulbright din Vietnam şi Donald C. Clarke de la Universitatea de Drept George Washington. Conform cercetării realizate de aceşti profesori se pare că Huawei nu este deţinută de angajaţii săi, ci mai degrabă de statul chinez.

De fapt 100% din Huawei este deţinut de o companie numită Huawei Investment and Holding. Ren Zhengfei, fondator şi CEO Huawei deţine doar 1.14% din acest holding, iar 99% este deţinut de "un comitet de uniuni sindicale". Aflăm că Huawei nu a dezvăluit nimic despre acel comitet, despre membri şi despre procesul decizional.

În general în China aspectele de gen rămân misterioase. Autorii lucrării scriu că dacă această uniune sindicală e ca şi celelalte din China, atunci şi Huawei e deţinută de stat. Cat despre cei 96.768 de acţionari, ei doar participă în redistribuirea de profit, nu şi în deciziile realizate de compania Holding. În plus acţiunile sunt anulate când părăseşti compania.

Huawei a răspuns la studiu, infirmând toate ipotezele şi subliniind că e totul doar speculaţie şi se bazează pe surse care nu sunt de încredere. Dacă sunteţi curioşi aveţi întreaga lucrare aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×