Huawei ar fi oprit producţia de telefoane după trecerea pe lista neagră în SUA

4.150 ori
<b>Huawei ar fi oprit producţia de telefoane după trecerea pe lista neagră în SUA</b>Chiar dacă în ultima săptămână au apărut semne că a trecut ce e mai rău pentru Huawei, compania chineză ar fi luat deja câteva măsuri pentru a anticipa o perioadă neagră. Publicaţia South China Morning Post scrie că după ce Huawei a fost trecută pe lista

Chiar dacă în ultima săptămână au apărut semne că a trecut ce e mai rău pentru Huawei, compania chineză ar fi luat deja câteva măsuri pentru a anticipa o perioadă neagră. Publicaţia South China Morning Post scrie că după ce Huawei a fost trecută pe lista neagră a început să oprească liniile de producţie smartphone.

Cei de la Foxconn, care asamblează telefoanele pentru companie au fost informaţi că trebuie să oprească liniile de producţie, sau cel putin o parte din ele. Firma din Shenzhen şi-a redus comenzile de telefoane, anticipând o perioadă grea în următoarele luni. În urma scandalului cu interdicţia din SUA a scăzut cererea de telefoane Huawei şi imaginea negativă a firmei a făcut că publicul să fie temător cu privire la produsele sale. Incertitudinea legată de Android e cea mai mare problemă.

Între timp Huawei şi-a păstrat locul 2 în top 5 producători smartphone, dar va fi greu să o mai facă şi pe parcursul lui 2019. Trimestrul 1 fusese chiar prolific pentru Huawei, aceasta fiind singura companie care a avut creşteri de vânzări în acea perioadă. Samsung şi Apple fie au stagnat, fie au scăzut. Huawei ajunsese la o creştere de 50.3% în T1 2019 faţă de T1 2018, cu 59.1 milioane de unităţi livrate şi o cotă de piaţă de 19%.

Se apropiase periculos de mult de Samsung şi dacă nu era piedica americană ar fi depăşit rivalul în 2020. Între timp au început să scadă dramatic sumele pentru revânzarea lui Huawei P30 Pro, iar SUA şi China îşi tot dau lovituri comerciale una alteia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×