Huawei P30 Pro pierde 90% din valoarea sa la revânzare; Iată cât oferă retailerii specializați trade-in

8.619 ori
<b>Huawei P30 Pro pierde 90% din valoarea sa la revânzare; Iată cât oferă retailerii specializați trade-in </b>Interdicția impusă celor de la Huawei de către SUA se referă printre altele și la faptul că firmele americane nu mai pot colabora cu gigantul din zona smartphone. S-a ajuns astfel la situația în care Huawei nu va mai putea

UPDATE 15:18: Ca un fapt divers vă informăm că în momentul de față un smartphone Huawei P30 Pro se vinde pe OLX în regim de second-hand la aproximativ 3000 lei, cu toate că există și unități sigilate pe la 3.200 lei. Mai jos vedeți un grafic al evoluției prețurilor listate în cadrul compari.ro iar de aici aflați care sunt sumele practicate de către retaileri. 

Evolutie Pret Huawei P30 PRO

ARTICOL INIȚIAL:

Interdicția impusă celor de la Huawei de către SUA se referă printre altele și la faptul că firmele americane nu mai pot colabora cu gigantul din zona smartphone. S-a ajuns astfel la situația în care Huawei nu va mai putea oferi Android-ul Google pe telefoanele sale viitoare, cel puțin nu în forma actuală care include și serviciile celebre Google. S-ar putea merge pe ruta unui AOSP sau a unui sistem de operare propriu numit Hongmeng OS care apropo tocmai ce a fost înregistrat sub formă de marcă comercială.

Această interdicție a început să se resimtă și pe piață, analiștii declarând recent că în acest an livrările de telefoane Huawei vor scădea cu 24% ca volum, asta în situația în care firma chineză se apropia amenințător de prima poziție în topul celor mai mari producători smartphone din lume, loc ocupat în momentul de față de către Samsung.

Huawei p30 pro

Pe lângă această scădere a vânzărilor de telefoane Huawei descoperim și că valoarea device-urilor la revânzare scade la un ritm amețitor, cel puțin în programele de trade-in din Marea Britanie. Acolo asemenea retaileri specializați în comerțul trade-in oferă sume incredibil de mici celor care vor să vândă un Huawei P30 Pro.

Un exemplu este cel mai popular astfel de site din UK care oferă 100 lire pentru un Huawei P30 Pro de 128 GB, prețul său de vânzare la raft fiind de 900 lire. Pe de altă parte pentru un Galaxy S10 se oferă în jur de 400 lire celor care aleg acest program.

Pentru un P20 Pro se oferă doar 50 lire și cu toate că suntem conștienți că asemenea programe de buy-back/trade-in nu sunt cele mai recomandate pentru a-ți vinde telefonul și a obține cel mai bun preț, trebuie să considerăm aceste practici ale retailerilor drept un semnal de alarmă.

Curând prețurile telefoanelor Huawei s-ar putea prăbuși pe măsură ce publicul va afla că device-urile nu vor mai primi deloc update-uri Android. Cât de curând rămâne de văzut!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×