Huawei blochează utilizarea de launchere 3rd party pe telefoanele cu EMUI 9.0 din China; Iată motivul

3.259 ori
<b>Huawei blochează utilizarea de launchere 3rd party pe telefoanele cu EMUI 9.0 din China; Iată motivul</b>Dacă în urmă cu doar câteva momente aflam faptul că Huawei ar urma să aducă un smartphone pliabil cu diagonală de 7.3 inch pe piață anul viitor, iată că acum ne întoarcem în prezent pentru că în China se întâmplă ceva tare interesant

Deși un avantaj al sistemului de operare Android este acela de a permite customizarea interfeței și a mai multor elemente din OS, iată că în China cei de la Huawei iau o măsură drastică. Aflăm că începând din această săptămână, utilizatorii de terminale Huawei cu EMUI 9.0 la bord nu mai pot instala launchere 3rd party , pe listă fiind modele precum Honor Magic 2, dar și Mate 20, respectiv Mate 20 Pro. 

Huawei

Motivul pentru care compania chineză ia această decizie este acela de a combate o practică a retailerilor chinezi care pre-instalează launchere false EMUI pe terminalele Huawei, soluții încărcate de reclame și totodată malware. Ideea este bună în practică, dar utilizatorii s-au revoltat și aparent se așteaptă ca Huawei să aducă un update viitor menit să permită schimbarea de launcher pe device.

Nu știm dacă această decizie de blocare a instalării de launchere 3rd party se va aplica și versiunilor globale, dar din câte pare, pentru moment situația este întâmpinată doar în China. Urmărim cu atenție subiectul și vom reveni cu update-uri odată ce devin disponibile! 

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×