Huawei China oferea bonusuri angajaţilor care furau secretele altor companii; SUA acuză oficial Huawei de spionaj, fraudă şi furt

Autor:  | Publicat în:  Huawei 1.434 ori
<b>Huawei China oferea bonusuri angajaţilor care furau secretele altor companii; SUA acuză oficial Huawei de spionaj, fraudă şi furt</b>Statele Unite îşi continuă cruciada împotriva firmelor chineze, cu atacuri şi mai dure la adresa Huawei. De această dată se lasă cu acuzaţii legate de activităţi criminale: spionaj, fraudă, furt de secrete. Autorităţile au anunţat 13 capete

Statele Unite îşi continuă cruciada împotriva firmelor chineze, cu atacuri şi mai dure la adresa Huawei. De această dată se lasă cu acuzaţii legate de activităţi criminale: spionaj, fraudă, furt de secrete. Autorităţile au anunţat 13 capete de acuzare contra companiei chineze.

Huawei Device USA şi Skycom Tech, împreună cu CFO-ul Meng Wanzhou (arestată în Canada) au fost acuzaţi de multiple activităţi ilicite. E vorba în special de înţelegerile Huawei cu Iran, care avea sancţiuni economice aplicate de către SUA şi un embargo. Departamentul de Justiţie din SUA afirm[ că Huawei a realizat fraude bancare şi a păcălit guvernul SUA cu privire la înţelegerile sale cu Iranul.

Huawei

(Sursa foto: @evleaks)

Huawei şi Skycom ar fi realizat fraude şi conspirat să comită fraude bancare. În alt proces separat, Huawei a fost acuzată că a furat secrete comerciale de la T-Mobile. E vorba despre "Tappy", o tehnologie robotică folosită de operator pentru a testa telefoanele. T-Mobile câştigase deja o parte din proces în 2017 şi primise 4.8 milioane de dolari despăgubire.

Între timp FBI-ul a descoperit e-mail-uri din 2013 în care Huawei China promitea să plătească bonusuri angajaţilor care furau informaţii de la alte companii din toată lumea. Informaţia furată era trimisă în mailuri criptate de pe conturi speciale Huawei. Guvernul chinez nu este pus sub acuzare, cel puţin nu încă.

Nu vedem vreo şansă pentru ca Huawei să scape fara imaginea distrusă în SUA şi să nu fie grav amendată, penalizată, plus să se lase cu alte arestări. Asta după ce Vodafone a anunţat că renunţă la anumite echipamente Huawei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×