Huawei prezintă două noi cipuri speciale pentru AI, care vor ajunge pe serverele sale

1.140 ori
<b>Huawei prezintă două noi cipuri speciale pentru AI, care vor ajunge pe serverele sale</b>Cei de la Huawei au anunțat astăzi lansarea a două noi cipuri speciale pentru AI, soluții care nu vor ajunge pe telefoane după cum probabil vă așteptați, ci pe serverele companiei. Componentele de față au rolul de a oferi puterea necesară

Huawei îşi manifestă din nou sus şi tare intenţiile legate de zona AI şi de cloud, prin lansarea a două noi cipuri axate pe AI. Acestea vor ajunge pe serverele sale, din ce am înţeles. Ar fi ajuns şi la alţi parteneri din Vest, dar ştiţi că există un duel SUA-China care împiedică aşa ceva.

Aceasta ar fi prima oară când Huawei îşi foloseşte propriile cipuri pe serverele sale, încercând să se elibereze de dependenţa de companii din Vest. Pe viitor China doreşte să folosească cipuri produse local pe 40% din smartphone-urile din piaţa domestică, asta până în 2025. Huawei începea să activeze serios în zona cloud anul trecut, devenind rapid un jucător mare în China pe această piaţă.

La ora actuală Alibaba e o forţă dominantă în acest segment. Dintre noile cipuri se remarcă cel Ascend 910 de 7 nm, care va ajunge pe data centere. Eric Xu, director Huawei a declarat că acest microcip este de două ori mai puternic decât cel mai apropiat rival, Nvidia v100. A fost prezentat şi cipul Ascend 310, care e gândit pentru camerele de supraveghere. Scopul său este de a face accesul la AI mai ieftin pentru producătorii hardware. Din ce am înțeles ar putea ajunge şi pe terminalele Internet of Things şi chiar pe terminale mobile.

Ascend 910 este disponibil din trimestrul 2 al lui 2019, iar 310 e deja disponibil pentru parteneri. Huawei pare gata mai mult ca oricând să concureze cu Qualcomm, Intel, NVIDIA şi Samsung.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×