Nori negri la Huawei: concedieri, încetinire a creşterii; Fondatorul companiei vine cu predicţii negative

Autor:  | Publicat în:  Huawei 3.154 ori
<b>Nori negri la Huawei: concedieri, încetinire a creşterii; Fondatorul companiei vine cu predicţii negative</b>Săptămâna trecută fondatorul Huawei, Ren Zhengfei lua poziţie cu privire la atacurile companiei sale, într-unul dintre rarele interviuri acordate presei. Între timp oficialul a devenit ceva mai locvace şi azi oferă o previziune ceva mai întunecată

Săptămâna trecută fondatorul Huawei, Ren Zhengfei lua poziţie cu privire la atacurile companiei sale, într-unul dintre rarele interviuri acordate presei. Între timp oficialul a devenit ceva mai locvace şi azi oferă o previziune ceva mai întunecată asupra viitorului apropiat Huawei.

Ren Zhengfei, care are şi rol de co-CEO Huawei a avertizat angajaţii că pe măsură ce alte ţări îi vor mai impune sancţiuni şi interdicţii, s-ar putea lăsa cu concedieri. Compania îşi va ajusta aşteptările şi predicţiile de vânzări pe 2019, în mod negativ. Toate aceste detalii sumbre au venit în cadrul unui email făcut public de Mobile World Live.

Fondatorul afirmă că următorii câţiva ani nu vor fi aşa pozitivi precum îşi imaginase. Anul trecut CEO-ul companiei era pe cai mari şi promitea că Huawei va depăşi Samsung până în 2020, dar se pare că lucrurile nu mai stau chiar aşa. Ren vrea acum să reducă redundanțele din cadrul personalului şi cei mai puţin productivi să fie concediaţi.

Oficialul a mai declarat în mod surprinzător că 5G-ul nu va fi aşa revoluţionar ca 4G-ul şi va fi folosit doar în anumite situaţii, faţă de 4G, care a fost lansat naţional înainte să fie folosit industrial. Asta în condiţiile în care proiectele 5G de la Huawei au fost blocate de multe ţări. Cea mai nouă lovitură dată celor de la Huawei este că Universitatea Oxford a tăiat legăturile cu firma chineză şi a avertizat studenţii cu privire la utilizarea produselor sale.

Eu cred că Huawei e doar precaută şi lasă loc pentru o creştere mai mică decât aşteptările, dar în culise ambiţiile sale rămân uriaşe.

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×