Huawei învinge Samsung într-un proces în China, bazat pe brevete 4G

2.606 ori
<b>Huawei învinge Samsung într-un proces în China, bazat pe brevete 4G</b>Finalul săptămânii ne aduce și vești referitoare la un proces deschis în China între Huawei și Samsung pe seama unor brevete ce țin de tehnologia 4G. De această dată Huawei iese câștigătoare iar Samsung este obligată să scoată de la vânzare

Lupta dintre Huawei şi Samsung nu se petrece doar în segmentul smartphone, ci şi în cel al brevetelor, cu desfăşurare la tribunale. Cele două companii s-au duelat iar deocamdată Huawei a ieşit câştigătoare în cazul unui proces desfăşurat în China.

Tribunalul a dechis în favoarea creatorului lui Mate 10 Pro cu privire la 2 brevete ce implică tehnologie 4G. Judecătorul a impus celor de la Samsung Electronics să oprească producţia şi vânzarea de terminale care folosesc tehnologia respectivă şi să plătească o taxă. Nu au fost menţionate modelele implicate. În ultimii ani Huawei a devenit tot mai agresivă cu brevetele sale, adunând tot mai multe în portofoliu şi apărându-le prin procese.

Poate că Samsung ar fi avut o şansă în acest caz, dacă nu ar fi tărăgănat plata de datorii şi negocieri din 2011 până azi. Judecătorul a afirmat că prin aceste amânări Samsung a dat dovadă de rea voinţă. Huawei poate vedea această victorie ca premiu de consolare pentru faptul că a pierdut sprijinul operatorilor din SUA, prin care dorea să îşi lanseze telefoanele Mate 10.

Între timp Samsung a dat în judecată Huawei pentru alte încălcări de brevete, tot în China. Anul trecut un alt tribunal chinez le-a impus coreenilor să plătească 11.6 milioane de dolari daune către Huawei. Bătălia nu se opreşte aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×