OnePlus 3T trimite date clipboard strânse de pe terminal către serverele Alibaba; "Funcţia" a fost găsită pe terminalele cu software Oreo Beta

2.209 ori
<b>OnePlus 3T trimite date clipboard strânse de pe terminal către serverele Alibaba; "Funcţia" a fost găsită pe terminalele cu software Oreo Beta</b>Continuă lista telefoanelor din China acuzate că ar trimite informaţii despre utilizator spre serverele din acea ţară. De această dată intra în colimator OnePlus, al căror model OnePlus 3T ar trimite date strânse de pe terminal spre servere Alibaba.

Continuă lista telefoanelor din China acuzate că ar trimite informaţii despre utilizator spre serverele din acea ţară. De această dată intra în colimator OnePlus, al căror model OnePlus 3T ar trimite date strânse de pe terminal spre servere Alibaba. Aveţi mai jos detalii şi răspunsul oficial al companiei.

OnePlus 3T trimite date clipboard strânse de pe terminal către serverele Alibaba; "Funcţia" a fost găsită pe terminalele cu software Oreo Beta

Utilizatorul de pe forumurile OnePlus, v1nc, a descoperit o aplicaţie de sistem suspecta, numită "com.oneplus.clipboard", care încearcă să acceseze reţeaua. Aceasta a apărut după ce utilizatorul instalase versiunea beta de Oreo pe terminal, odată cu actualizarea de securitate de pe 1 decembrie 2017. IP-ul spre care mergeau datele colectate de pe handset aparţinea de gigantul e-commerce chinez Alibaba. Am zice că se colectează date despre clienţi pentru a li se servi reclame mai bine şi a targeta campanii.

OnePlus a declarat următoarele:

Programul nostru de beta testing e gândit pentru a testa noi funcţii, împreună cu o parte a comunităţii noastre. Această funcţie era menită pentru HydrogenOS, sistemul nostru de operare pentru piaţa din China. Vom actualiza beta-ul global OxygenOS pentru a înlătura funcţia.

Se strâng aici date din clipboard, după cum se vede şi în captura de mai jos. Ceea ce numeşte OnePlus "funcţie" e doar o banală colectare de date, deşi OnePlus se jură că nu sunt stocate pe vreun server. Cei de la Android Police au investigat acest caz şi au inspectat datele trimise. Se pare că datele clipboard în sine nu au mai ajuns la destinaţie, dar aplicaţia încearcă să realizeze conexiunea cu serverul unde conţinutul clipboard-ului este actualizat.

OnePlus 3T trimite date clipboard strânse de pe terminal către serverele Alibaba; "Funcţia" a fost găsită pe terminalele cu software Oreo Beta

Scopul ar fi de a realiza recunoaşterea inteligentă a clipboard-ului şi a anticipa următoarea acţiune a utilizatorului. Totul se petrece pe bază de servicii cloud operate de Alibaba, deci lucrurile au sens. E ca şi cum o parte din procesarea unei aplicaţii ca Prisma ar implica date trimise spre serverele companiei, ceea ce e foarte OK. Teoretic cei de la OnePlus sunt nevinovaţi, dar practic nu sunt capabili să explice clar ce fac.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×