E groasă! Huawei Mate 30 Pro apare cu Android AOSP la bord, fără aplicaţii Google

5.600 ori
<b>E groasă! Huawei Mate 30 Pro apare cu Android AOSP la bord, fără aplicaţii Google</b>Săptămâna viitoare pe vremea asta ne pregătim de lansarea lui Huawei Mate 30 Pro din Munchen. Toate bune şi frumoase, dar nu ştim ce OS va avea telefonul la bord... De fapt ştim, e vorba despre Android, dar unul ciuntit, fără

Săptămâna viitoare pe vremea asta ne pregătim de lansarea lui Huawei Mate 30 Pro din Munchen. Toate bune şi frumoase, dar nu ştim ce OS va avea telefonul la bord... De fapt ştim, e vorba despre Android, dar unul ciuntit, fără aplicaţii Google, conform ultimelor informaţii. Până acum am văzut doar text digital scris pe tema asta, dar azi avem şi prima dovadă, sub forma unei fotografii hands on a lui Ice Universe.

Zvonac la fel de solid precum Evan Blass, Ice Universe ne prezintă o fotografie hands on cu Huawei Mate 30 Pro bine camuflat de o husă protectoare. 2 lucruri remarcăm aici: că avem un ecran din acela "waterfall" în stil Vivo NEX 3 şi că... avem un Android "pur", adică AOSP, deci fără aplicaţii Google. Ieri am avut un material în care vă informam ce a spus CEO-ul Huawei, Richard Yu la IFA 2019 legat de instalarea de aplicaţii Google pe telefon.

Erau indicii despre side loading şi o eventuală instalare de magazin de aplicaţii third party din care să iei tot ce ai nevoie. Acum apare această fotografie cu un Mate 30 Pro cu Android Stock la bord, un ROM AOSP generic. Se vede asta din acel widget de căutare Google care nu a mai fost folosit de vreo 3-4 generaţii de Android încoace. AOSP este varianta barebones, scheletică şi de bază Android, cea curată şi open source, pe care nu ai cum să o interzici nici unei companii.

Pe acest schelet sunt construite custom ROM-urile, UI-urile şi UX-urile, de la OxygenOS la EMUI şi One UI. Problema e că nu avem garanţia aplicaţiilor şi serviciilor Google. E drept că aici avem doar un prototip, nu varianta finală de telefon şi sunt sigur că Huawei, Google şi Trump vor negocia la sânge până în ultima clipă, astfel încât să vedem un Mate 30 Pro cu un Android full.

Există mereu ruta descărcării de APK-uri pentru Gmail, Google Maps, Play Store şi restul, dar aici şi o diferenţă de 0.0.1 la versiune te lasă predispus la malware. Ca să nu mai vorbim de sursele acelor APK-uri... deseori unele dubioase şi pline de spyware. Să vedem ce soluţie third party va găsi Huawei şi ce companie îi va salva.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×