Huawei Mate 30, Mate 30 Pro vin fără Play Store şi aplicaţii Google, conform unei publicaţii reputate (Mate X la fel)

3.325 ori
<b>Huawei Mate 30, Mate 30 Pro vin fără Play Store şi aplicaţii Google, conform unei publicaţii reputate (Mate X la fel)</b>După câteva zvonuri legate de faptul că Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro ar veni cu un Android ciuntit, fără servicii Play, azi avem veşti proaste. Publicaţia financiară respectată The Nikkei Asian Review scrie că Huawei nu va putea să îşi livreze..

După câteva zvonuri legate de faptul că Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro ar veni cu un Android ciuntit, fără servicii Play, azi avem veşti proaste. Publicaţia financiară respectată The Nikkei Asian Review scrie că Huawei nu va putea să îşi livreze telefoanele cu nici o aplicaţie sau serviciu Google.

Echivalent cu Forbes, Financial Times sau Bloomberg, publicaţia conectată direct la bursa Nikkei scrie că atât Huawei Mate 30, Mate 30 Pro, cât şi Mate X sunt afectate de problemă. Informaţia vine cu 11 zile înainte de prezentarea oficială a lui Mate 30 la München. Asta înseamnă că nu vom avea Google Play Store pe aceste terminale, dar nici Chrome, Gmail, YouTube sau Google Maps.

Practic, telefoanele vor rula Android, dar fără toate acele servicii şi aplicaţii native Google. Am mai văzut o abordare de gen cu câţiva ani în urmă, când Xiaomi abia începea să intre în Europa şi îşi oferea telefoanele la fel. Pe atunci trebuia să faci side loading cu aplicaţii şi să cauţi un APK cu Google Services. Totul se trage de la plasarea Huawei pe lista neagră de entităţi de către Donald Trump and co, în luna mai a acestui an.

Totuşi tot în mai Huawei a primit o licenţă de 90 de zile pentru Android, extinsă cu încă 90 în august. Se pare că Google nu are încă verde să colaboreze cu chinezii, deşi le-au luat apărarea în repetate rânduri. De fapt colaborează, dar doar parţial, oferind doar latura open source a ecuaţiei, AOSP. Analiştii estimează deja o scădere de livrări de telefoane Huawei în perioada următoare, cu până la 30% în afara Chinei.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×