Iată cum vrea Huawei să îţi permită să instalezi aplicaţii Google pe Mate 30 Pro

5.200 ori
<b>Iată cum vrea Huawei să îţi permită să instalezi aplicaţii Google pe Mate 30 Pro</b>Ceasul ticăie şi suntem la o săptămână distanţă de lansarea lui Huawei Mate 30 Pro. Terminalul este aşteptat să debuteze la Munchen pe 19 septembrie şi e plin Internetul de veşti legate de lipsa aplicaţiilor şi serviciilor Google

Ceasul ticăie şi suntem la o săptămână distanţă de lansarea lui Huawei Mate 30 Pro. Terminalul este aşteptat să debuteze la Munchen pe 19 septembrie şi e plin Internetul de veşti legate de lipsa aplicaţiilor şi serviciilor Google de la bord. Azi aflăm că se pregăteşte un posibil workaround.

Până una-alta, situaţia actuală este următoarea: telefonul ar urma să se lanseze fără Google Play, Gmail, Maps şi Play Store. Primim totuşi Android, dar fără aplicaţii vitale. Se pare ca Richard Yu, CEO Huawei ar fi discutat cu câţiva reporteri de la IFA 2019 despre o soluţie. Huawei ar fi luat în calcul să recomande posesorilor de Mate 30 să instaleze aplicaţii Google pe varianta AOSP de Android.

Ni se promite un proces facil şi Yu a declarat că lucrează deja cu dezvoltatori third party la soluţii. Huawei însăşi nu poate oferi Google Mobile Services, dar poate apela la o companie ce nu este afectată de interdicţie pentru a o face. Practic, am putea vedea o soluţie a la Meizu, adică să instalăm aplicaţii Google dintr-un magazin de aplicaţii third party, eventual american, preinstalat pe Mate 30 Pro.

E posibil totuşi să fie nevoie ca utilizatorii să activeze side loading-ul, ceea ce deschide poarta la malware. Am văzut asta deja la Fortnite, care nu se ia din Play Store, ci de pe site-ul Epic şi deja a fost exploatat de hackeri. Richard Yu a mai declarat la IFA că am putea vedea un Mate 30 acoperit cu piele săptămâna viitoare şi că Huawei păstrează ţinta de 300 de milioane de telefoane livrate în 2019.

Şi nu pot să închei acest material, fără să vă întreb şi pe voi cum vă sună ideea unui telefon pe care trebuie să instalezi din soluţii third party Gmail, Maps, Play Store? Vă aştept în comentarii.

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×