LZPlay, aplicația ce facilita instalarea serviciilor Google pe Huawei Mate 30 Pro dispare peste noapte!

2.140 ori
<b>LZPlay, aplicația ce facilita instalarea serviciilor Google pe Huawei Mate 30 Pro dispare peste noapte!</b>Cu aproximativ o săptămână în urmă descopeream că instalarea aplicațiilor și serviciilor Google pe telefoanele Mate 30 și Mate 30 Pro nu este chiar atât de grea precum se vehicula. Din articolul pe care vi l-am prezentat aflați că

Cu aproximativ o săptămână în urmă descopeream că instalarea aplicațiilor și serviciilor Google pe telefoanele Mate 30 și Mate 30 Pro nu este chiar atât de grea precum se vehicula. Din articolul pe care vi l-am prezentat aflați că era necesară doar descărcarea unui .apk care se ocupa ulterior de instalarea tuturor soluțiilor Google pe device. Părea o soluție simplă și rapidă de a avea un telefon "complet", dar acum workaround-ul nu mai funcționează.

Aflăm astăzi că acea aplicație numită LZPlay care facilita instalarea suitei G pe Huawei Mate 30 a fost retrasă de pe web și site-ul asociat închis. Suntem informați că John Wu, director al departamentului de cercetare în securitate Android a descoperit modalitatea prin care software-ul cu pricina a fost capabil să instaleze aplicațiile Google pe noile telefoane Huawei.

Aparent, LZPlay se folosea de anumite permisiuni Android găsite doar pe telefoanele Huawei, inclusiv permisiuni de a instala alte aplicații ca aplicații de sistem. Mai interesant de atât este faptul că aceste permisiuni pot fi oferite doar de aplicațiile semnate digital de către Huawei, aplicații care trebuie să treacă printr-un proces riguros de review. Aflăm și că două dintre aceste permisiuni acordate aplicației LZPlay nici nu au fost documentate. 

Se pare că această informație nu a fost menită să iasă la iveală, dar dezvăluirile făcute de John Wu au dat totul peste cap și workaround-ul nu mai funcționează și nici apk-urile salvate ale aplicației. Persoanele care au instalat serviciile Google în această manieră au remarcat faptul că aceste aplicații Google nu mai trec testeleSafetyNet, ce atestă securitatea device-ului. 

Apar evident și situații în care aplicații precum Google Pay nu mai funcționează pe terminalele Huawei Mate 30 pe care LZPlay a adus serviciile Google. Rămâne de văzut dacă vom mai avea parte de un astfel de workaround, deși șansele sunt destul de mici, mai ales după cele aflate azi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×