Huawei Assistant sosește pe Mate 30 Pro drept alternativă la Google Assistant

1.130 ori
<b>Huawei Assistant sosește pe Mate 30 Pro drept alternativă la Google Assistant</b>Ieri pe data de 19 septembrie Huawei a lansat cu mare fast noile sale flagship-uri Mate 30 și Mate 30 Pro, dar în ciuda upgrade-urilor aduse, aceste telefoane pornesc din start cu un dezavantaj mai ales pe plan european

Ieri pe data de 19 septembrie Huawei a lansat cu mare fast noile sale flagship-uri Mate 30 și Mate 30 Pro, dar în ciuda upgrade-urilor aduse, aceste telefoane pornesc din start cu un dezavantaj mai ales pe plan european. Este desigur vorba despre lipsa serviciilor Google și a suitei de aplicații asociate, confirmarea oficială sosind din partea companiei chineze în cadrul unui interviu de după conferință.

Magazinul de aplicații Google Play este înlocuit de soluția AppGallery (portofoliu de peste 11.000 aplicații) și există și alternative pentru soluții precum este cazul asistentului vocal Google Assistant. În locul acestuia, pe noile telefoane este implementat Huawei Assistant - soluție AI prin care putem descoperi informații și interacționa.

Serviciul este bazat în cloud și are centre de date în Europa, conforme cu reglementările EU de protecție a datelor. Huawei Assistant poate fi accesat printr-un gest de swipe din dreapta spre stânga și poate fi utilizat pentru căutarea de informații pe telefon sau pe internet, având și o zonă de tip news feed personalizat pentru utilizatori. Aici sunt incluse date despre vreme, știri, bursă, cât și programări din calendar sau notificări.

CEO-ul companiei, Richard Yu a spus că el crede faptul că utilizatorii din ASIA și Orientul Mijlociu vor cumpăra în continuare Huawei chiar și fără serviciile Google pentru că device-urile sunt "geniale". Același oficial declară că operatorii vor continua să comercializeze telefoanele chiar și cu aceste limitări.

În momentul de față, Huawei ar căuta o metodă ideală pentru ca potențialii consumatori să se bucure de aplicațiile favorite. Probabil este vorba despre o metodă de instalare a servicilor Google pe noile device-uri, dar mai multe nu știm momentan. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×