Huawei opreşte deblocarea de bootloader pe toate terminalele noi; Adio custom ROM!

10.509 ori
<b>Huawei opreşte deblocarea de bootloader pe toate terminalele noi; Adio custom ROM!</b>În aceste zile compania chineză Huawei a luat o decizie destul de drastică, aceea de a opri deblocarea de bootloader pe toate telefoanele noi, decizie ce înseamnă că utilizatorii nu își vor mai putea instala ROM-uri custom pe device-urile

După o perioadă de câţiva ani de deschidere la capitolul software, programe de beta testing şi bootloadere deblocate, Huawei pare să facă un pas în spate la acest capitol. Compania chineză va începe să oprească deblocarea de bootloader pentru terminalele noi.

Indicii apăreau la începutul lunii, când utilizatori de modele Huawei principale sau modele Honor nu puteau accesa pagina care generează coduri de deblocare de bootloader. Pagina a fost scoasă de pe web fără explicaţii, dar Huawei accepta cereri prin intermediul unui Google Doc şi apoi trimitea codurile spre doritori. Acum a fost trimisă o notificare spre toată lumea, care spune că e gata cu codurile de deblocare pentru bootloader.

Huawei bootloader

Anunţul de mai sus a fost afişat pe pagina oficială de deblocare Huawei. A fost descoperit de către cei de la XDA Developers pe forumul dedicat lui Honor View 10. Motivul? Huawei vrea să evite problemele cauzate de ROM flashing. Serviciul se va opri în 60 de zile pentru terminalele lansate înainte de ziua de azi. Practic terminalele vechi au încă 2 luni de joacă cu bootloader deblocat, iar cele noi nu mai au suport pentru aşa ceva.

Practic ţi se pune beţe în roate dacă nu îţi place cum arată EMUI şi vrei să pui un custom ROM pe un telefon Huawei. Dezvoltatorii şi comunitatea de modderi nu a apreciat această veste, deşi Huawei era deschisă cu această comunitate. Codurile oferite de ei permiteau instalarea de TWRP, custom ROM şi obţinerea de acces la root. Nu avem încă o declaraţie oficială cu extra explicaţii.

Practic putem spune adio unui astfel de proiect.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×