Huawei prezintă EMUI 9.0, interfaţă bazată pe Android 9.0 Pie; Programul beta a început deja

4.493 ori
<b>Huawei prezintă EMUI 9.0, interfaţă bazată pe Android 9.0 Pie; Programul beta a început deja</b>Dacă Sony a lansat primul telefon cu Android 9.0 Pie preinstalat la IFA 2018, Xperia XZ3, Huawei nu se lasă mai prejos şi prezintă propria interfaţa bazată pe Android 9.0 Pie. E vorba despre EMUI 9.0 şi avem capturi de ecran şi detalii mai jos.

Dacă Sony a lansat primul telefon cu Android 9.0 Pie preinstalat la IFA 2018, Xperia XZ3, Huawei nu se lasă mai prejos şi prezintă propria interfaţa bazată pe Android 9.0 Pie. E vorba despre EMUI 9.0 şi avem capturi de ecran şi detalii mai jos.

Huawei Mate 20 şi Mate 20 Pro au fost deja confirmate pentru debut pe 16 octombrie şi urmează să vadă lumina zilei la Londra. Nouă interfaţa merge pe conceptul şi bazele puse de EMUI 8.0, dar are culori ceva mai blânde şi un feeling mai consistent în tot UI-ul. Avem o abordare full screen şi pentru cele mai mici funcţii ca alarme, apeluri şi altele de gen, care profită de noile formaturi de ecran. Zona Quick Settings şi cea de Settings nu par să se fi schimbat prea mult, poate doar în afară de iconografie.

Huawei prezintă EMUI 9.0, interfaţă bazată pe Android 9.0 Pie; Programul beta a început deja

Numărul total de meniuri a fost redus de la 940 la 843, ceea ce e de apreciat, pentru că nimeni nu vrea să îşi piardă timpul în meniuri. Cât despre aplicaţiile proprii Huawei, tab-urile şi funcţiile de control au fost mutate în zona inferioară a ecranului, acolo unde sunt mai uşor de găsit pe terminale mari ca Huawei P20 Pro sau Mate 10. Avem şi un mecanism de multitasking pe bază de gesturi swipe, iar un swipe în sus de la muchia de jos deschide meniul Recents sau va trimite în zona Home.

Huawei prezintă EMUI 9.0, interfaţă bazată pe Android 9.0 Pie; Programul beta a început deja

Un Swipe spre interior de la muchia stânga înseamnă Back. EMUI 9.0 aduce şi o performanţă crescută, cu o operare cu 12.9% mai lina faţă de precedenta versiune, dar şi timpi de încărcare cu 12% mai mici în aplicaţii ca Instagram, 16% în Amazon şi 11% în Spotify. Funcţia GPU Turbo 2.0 aduce gaming mai rapid odată cu acest EMUI. Avem şi funcţia Digital Wellbeing asociata lui Android Pie recent.

Beta-ul EMUI 9.0 aduce softul pe Huawei P20, P20 Pro, Mate 10, Mate 10 Pro, Honor 10 şi Honor View 10, dar şi Honor Play, dacă utilizatorii lor se înscriu în programul de teste beta. Varianta finală vine odată cu Mate 20 la toamnă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×