Huawei râde de Apple și Face ID, promite să prezinte "adevăratul telefon cu AI" luna viitoare

3.547 ori
<b>Huawei râde de Apple și Face ID, promite să prezinte "adevăratul telefon cu AI" luna viitoare</b>Din când în când companiile ce activează în zona smartphone se mai atacă una pe alta prin fel și fel de imagini sau clipuri video teaser. Fix asta fac cei de la Huawei astăzi când dezvăluie un clip de câteva secunde în care se face aluzie la modul

Huawei se află pe cai mari după ce a ajuns pe locul doi în rândul producătorilor de telefoane la nivel global şi îşi permite să ia locul 3 în râs, adică tocmai pe Apple. Chinezii nu s-au ferit să atace Apple şi în trecut sau pe alţi rivali precum Samsung, iar acum au postat un video pe Facebook în care fac aluzie la fail-ul Face ID de la evenimentul Apple, dar şi la Animoji.

În cele 12 secunde vedem cum o față de clown încearcă în mod repetat să deblocheze un telefon dar nu poate. Ca atare Huawei promite să ne prezinte un "adevărat telefon cu AI" luna viitoare, pe 16 octombrie. E clar vorba despre Huawei Mate 10 şi se pare că întrebarea colegului Alex din recenzia lui Huawei P10 va primi răspuns ("când va lansa oare Huawei un asistent virtual propriu?").

Huawei Mate 10 ar trebui să mai inaugureze şi ecranul edge to edge în mainstream, deşi la drept vorbind chinezii au încercat marea cu degetul încă de la modelul Honor Magic anul trecut. Huawei activa în zona de neural network şi AI încă de la EMUI 5.0 şi Kirin 960, dar acum trec la nivelul următor prin Kirin 970. Acesta vine la pachet cu propria unitate NPU (Neural Processing Unit).

La fel ca engine-ul neural Apple, acest mecanism are un set de core-uri de procesare care se ocupă strict de sarcini AI. Dacă Mate 9 se adapta la obiceiurile utilizatorului (aloca resurse de RAM si CPU pentru diferite activități), Mate 10 ar putea să ne propună un asistent virtual inteligent, un sistem inteligent de deblocare facială şi poate chiar şi măşti în stil Animoji. Am văzut în ultima vreme şi că pe telefoanele cele mai noi de la Sony şi Samsung eşti întrebat discret din când în când "ai dormit la ora aia?" sau "vezi să iei umbrela că plouă" sau "să nu uiţi de actualizare software", cu mici crâmpeie de AI încercând să ne ajute să ne desfăşurăm activitatea mai bine.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×