Huawei redevine producătorul numărul 1 de telefoane în China, surclasând Oppo

1.863 ori
<b>Huawei redevine producătorul numărul 1 de telefoane în China, surclasând Oppo</b>Un studiu marca Canalys ne aduce astăzi la cunoștiință faptul că Huawei a redevenit producătorul numărul 1 de telefoane în China, asta după ce în primele 3 luni ale acestui an a reușit să surclaseze Oppo. Producătorul lui Mate 9 și P10 se află acum la o

Huawei a redevenit producătorul numărul 1 de telefoane din China, după ce a reuşit să surclaseze Oppo în primele 3 luni ale acestui an. Informaţiile vin prin intermediul unui studiu Canalys, care indică faptul că Huawei a livrat 21 milioane de telefoane în primul trimestru al lui 2017.

Creatorul lui P10 şi Mate 9 a atins o cotă de piaţă de 18% în ţara cu cea mai mare populaţie din lume. Oppo fusese pentru o scurtă perioadă la finalul lui 2016 lider de piaţă, iar acum a livrat sub 20 de milioane de unităţi. Şi asta deşi are o rată a creşterii de 55% în ultima vreme. Pe locul 3 se află Vivo, ajungând la o cotă de 15%, datorită celor 17 milioane de unităţi livrate.

Trebuie spus totuşi că Vivo şi Oppo fac parte din acelaşi conglomerat, BBK, deci împreună ar fi peste Huawei, la mare distanţă. Pe locul 4 se află Apple, iar Xiaomi pe 5, cu doar 9 milioane de terminale livrate. De remarcat faptul că anul trecut în aceeaşi perioadă Xiaomi era încă pe locul 3. Primele 3 luni ale anului curent au adus 114 milioane de smartphone-uri livrate în China, cu livrări în creştere cu 9% faţă de începutul lui 2016.

Piaţa trece printr-un proces de consolidare pentru că primele 3 locuri în top au strâns peste 50% cota de piaţă din această ţară. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×