UPDATE: Hugo Barra părăseşte Xiaomi, după 3 ani şi jumătate de deţinere a funcţiei de vicepreşedinte

2.242 ori
<b>UPDATE: Hugo Barra părăseşte Xiaomi, după 3 ani şi jumătate de deţinere a funcţiei de vicepreşedinte</b>După o perioadă de mai bine de 3 ani și jumătate iată că Hugo Barra renunță la postul său de vicepreședinte în cadrul companiei Xiaomi, având în plan întoarcerea în Silicon Valley. Acesta declară că încă de la luarea în primire a postului, viața sa a fost

Una dintre feţele companiei Xiaomi este Hugo Barra, fost oficial Google şi având 3 ani şi jumătate de când deţine funcţia de vicepreşedinte la Xiaomi. Azi aflăm că el va părăsi Xiaomi în perioada următoare, urmând a fi înlocuit de către Xiang Wang.

Wang se ocupă de secţiunea de parteneriate şi proprietate intelectuală şi va fi noul vicepreşedinte al companiei chineze. Barra a ţinut să precizeze că de când a acceptat postul la Xiaomi i-a fost afectată viaţa personală şi sănătatea şi că le duce lipsa prietenilor şi familiei din Silicon Valley. Astfel, el a decis să renunţe la postul de la Xiaomi şi să revină în SUA.

Barra a avut o contribuţie importantă în ascensiunea Xiaomi şi la evoluţia de la un startup la un producător smartphone aflat în top 5 la nivel global. Înainte să ajungă la Xiaomi, Hugo fusese vicepreşedinte al segmentului Android de la Google. Plecarea la Xiaomi l-a adus în prim plan că arhitectul expansiunii în India, Risia, Mexic, Polonia şi peste 20 de alte ţări.

Ultimul an totuşi nu a fost chiar strălucit pentru creatorul lui Mi MIX, care a înregistrat un picaj de venituri în zona mobile de 45%. Barra va fi greu de înlocuit, poate doar cu o persoană la fel de inspirată şi care a învăţat de la el eventual.

Hugo Barra Mark Zuckerberg

UPDATE: La doar câteva zile după ce aflam despre faptul că Hugo Barra renunță la funcția de Vice-Președinte Xiaomi, acesta dezvăluie astăzi unde va lucra în continuare. Ei bine, el va ocupa postul de vice-președinte al departamentului de Realitate Virtuală din cadrul Facebook. Chiar CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a confirmat acest lucru pe pagina sa personală. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×