Iată ce am putea vedea prezentat la WWDC 2015 şi ce aşteptări avem pentru evenimentul din 8 iunie: iOS 9, noutăţi OS X, Apple TV, Beats

1.294 ori
<b>Iată ce am putea vedea prezentat la WWDC 2015 şi ce aşteptări avem pentru evenimentul din 8 iunie: iOS 9, noutăţi OS X, Apple TV, Beats</b>Pe 8 iunie are loc la ora Rom&acirc;niei 20:00 discursul inaugural pentru WWDC 2015, seria de conferinţe Apple care marchează debutul de noi versiuni software ale companiei din Cupertino &icirc;n fiecare an. &Icirc;n 2015 aşteptam iOS 9 şi o nouă...

Pe 8 iunie are loc la ora României 20:00 discursul inaugural pentru WWDC 2015, seria de conferinţe Apple care marchează debutul de noi versiuni software ale companiei din Cupertino în fiecare an. În 2015 aşteptam iOS 9 şi o nouă versiune de OS X, dar şi alte noutăţi, atât hardware, cât şi software şi servicii. Iată câteva predicţii şi detalii pe care le avem în acest moment legat de noile produse:

iOS 9

În fiecare an la WWDC vedem un nou iOS, care în mod tradiţional e detaliat în linii mari la această conferinţă şi apoi lansat toamna. O versiune beta va fi oferită dezvoltatorilor, iar Apple ar putea să se axeze pe rezolvarea problemelor din iOS 7 şi iOS 8 aici mai degrabă decât pe noi funcţii. Ne îndoim că interfaţa se va schimba, asta dacă nu se face trecerea la acel "nor" de aplicaţii de pe Apple Watch.

iOS 9

Una dintre marile schimbări pregătite pentru iOS 9 ar avea legătură cu Siri, care ar putea oferi o experienţă şi mai aproape de conversaţia umană reală. Răspunsurile la întrebări ar fi servite mai rapid şi comenzile ar urma să se diversifice. Apple va integra şi serviciul său muzical Beats în experienţa iOS 9, iar unele zvonuri afirma că se va trece la fontul San Francisco aici, faţă de cel actual Helvetica Neue. San Francisco e fontul folosit pe Apple Watch OS în acest moment.

iOS 9 ar mai putea aduce şi multitasking special pentru iPad, cu multiple ferestre deschise pe ecran. Căutarea Spotlight ar putea afişa acum şi informaţii contextuale în stil Google Now, iar lansarea acestui OS va veni probabil odată cu iPhone 6s.

Apple TV

Apple TV

Publicul aşteaptă un Apple TV nou de ceva vreme, dar şi un serviciu de streaming asociat pentru serialele preferate. Se pare că forma din centrul logo-ului de pe invitaţia WWDC ar fi potrivită cu cea a unui Apple TV, care ar fi de fapt punctul central al prezentărilor de la conferinţă. Şi asta mai ales pentru că el va fi integrat cu Homekit.

Practic, Apple TV va deveni un hub pentru HomeKit şi pentru interconectarea terminalelor şi electrocasnicelor din apartamente. Există zvonuri şi despre un Apple TV App Store special şi funcţii de gaming şi poate şi un joystick special.

OS X

Un nou OS X

Mac OS X 10.11 este urmaşul lui OS X 10.10 Yosemite şi la drept vorbind nu se ştie mare lucru despre el. Practic, WWDC nu poate exclude un debut de acest gen, dar în mod surprinzător aici nu prea avem informaţii, ci doar zvonuri. Am putea primi un nou font, acelaşi San Francisco de pe Apple Watch, îmbunătăţiri de stabilizare, o experienţă WiFi mai bună, mai ales având în vedere problemele lui Yosemite şi funcţii mai bune de securitate.

Se pare că Apple ar fi dezvoltat o funcţie numită Trusted WiFi, care va sosi atât pe desktop, cât şi pe iOS. Apoi există şi speculaţii cu privire la un Control Center inclus în noul OS X, care aparent exista în versiunea beta de Yosemite, dar apoi a dispărut. Funcţii Force Touch şi o lansare în toamna completează listă.

Apple Pay

Apple Pay ar putea debuta la nivel internaţional, cel puţin în ţări precum Canada sau Belgia, dacă ne luăm după scăpările din ultima vreme. E vorba în special de joburi oferite persoanelor din aceste ţări legate de dezvoltarea lui Pay. Şi Marea Britanie e vizata de această evoluţie.

Noi Mac-uri

În 2013 Apple prezenta la WWDC Mac Pro, care sosea abia în iarna pe piaţă. Tradiţional WWDC, atunci când a inclus hardware s-a axat mai degrabă pe produse pentru profesionişti, decât pentru consumatori. E posibil ca şi iMac în versiunea non Retina să primească o actualizare, dar şi Mac Pro, pentru că au trecut aproape 2 ani de la debutul său.

Pe partea de MacBook-uri am avut deja lansările din lună martie, care au adus şi un update de iMac, deci până la urmă la capitolul hardware desktop şi notebook suntem acoperiţi.

Beats / iTunes

Beats/iTunes

Apple ar lucra la o relansare a lui iTunes Radio, într-o versiune bazată pe tehnologia Beats Music. Ideea este de a crea un rival pentru Spotify, care să includă playlisturi generate cu atenţie, library-uri în cloud şi posturi radio personalizate. Zvonurile afirmă că serviciul va costa 10 dolari pe lună şi va oferi zeci de milioane de melodii, în regim de stremaing fără reclame.

HomeKit

HomeKit

De HomeKit ştim deja de ceva vreme, dar se pare că el tot întârzie să primească o lansare propriu zisă. El a fost anunţat anul trecut, dar lansarea a tot fost amânată. O listă de accesorii compatibile HomeKit a fost publicată recent şi e destul de interesantă. Ea include termostaturi, sisteme de iluminare, camere de supraveghere, prize smart şi alte electronice şi electrocasnice.

Lipsa de hardware compatibil era marea problemă cu debutul lui HomeKit până acum.

Apple Watch

Apple Watch

Apple a lansat în magazine ceasul său smart în aprilie, dar a şi început lucrul la o actualizare software, care ar putea debuta la WWDC. Un nou developer kit va primi un preview în San Francisco săptămâna viitoare, permiţându-le dezvoltatorilor să creeze mai uşor aplicaţii pentru Apple Watch, unele native şi nu portate. O mare noutate ar fi posibilitatea de a rula aplicaţii de sine stătătoare pe ceas, fără a fi nevoie de aplicaţia corespunzătoare şi pe telefon.

Ne aşteptam să vedem şi noi accesorii pentru Apple Watch.

iPad Pro

Altele

Nu e niciodată exclus să vedem şi hardware aici, mai ales că un eveniment Pro de acest gen ar fi ideal pentru debutul lui iPad Pro. Cu o diagonală de 12+ inch, tableta pentru profesionişti a avut parte de multe scăpări şi ar urma să vină cu două porturi, dintre care unul USB Type C aparent, 4 difuzoare, o rezoluţie foarte ridicată şi poate şi o tastaura accesoriu.

Şi pentru că e WWDC şi participa mulţi dezvoltatori vom avea şi o nouă colecţie de tool-uri Swift pentru creatorii de software. Acest limbaj de programare a debutat la WWDC 2014, cu rolul de a face programarea mai uşoară, rapidă şi stabilă.

Cam aşa sună lista de aşteptări pentru WWDC 2015, care vă reamintesc că debutează în San Francisco, pe 8 iunie, la ora locală a României 20:00. Conferinţele ţin până pe 12 iunie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×