Iată ce Înseamnă hackingul societății nord coreene: baloane venite din sud transportă tehnologie

1.265 ori
<b>Iată ce Înseamnă hackingul societății nord coreene: baloane venite din sud transportă tehnologie</b>Am găsit o poveste foarte interesantă pe web în acest weekend, care ne arată cât de norocoși suntem cu cantitatea uriașă de informație pe care o digeram zilnic și toate terminalele de care ne bucurăm sau le criticam, ca și cum ni s-ar cuveni....

Am găsit o poveste foarte interesantă pe web în acest weekend, care ne arată cât de norocoși suntem cu cantitatea uriașă de informație pe care o digeram zilnic și toate terminalele de care ne bucurăm sau le criticam, ca și cum ni s-ar cuveni. Ei bine, în Coreea de Nord nu există gadgeturi în adevăratul sens al cuvântului, iar dacă există sunt foarte scumpe și informația de pe ele e controlată de stat.

Aici intervine un mic grup de revoluționari, staționat la granița dintre Coreea de Nord și cea de Sud. Grupul e compus din persoane fugite din regimul nord coreean și care doresc să lupte împotriva tiraniei și dezinformării de acolo. Conducătorul grupului este Park Sang Hak, care a fugit înot cu 15 ani în urmă către Coreea de Sud, în ciuda riscurilor acestei acțiuni. El a trimis zeci, dacă nu chiar sute de baloane cu gadgeturi, biletele și informații despre lumea de afară către Coreea de Nord.

Iată ce Înseamnă hackingul societății nord coreene: baloane venite din sud transporta tehnologie ​

Baloanele zboară peste graniță și sunt programate să se dezumfle automat peste teritoriul statului totalitar. Acțiunile lui Park sunt atât de periculoase pentru regim, încât au existat și tentative de asasinat, atunci când el se afla în Seoul. Atașata de fiecare balon se află o bocceluță cu DVD-uri, stickuri USB, radiouri cu tranzistori și zeci de mii de fluturași cu informații despre lumea din afara Coreei de Nord.

Am scris despre tabletele din Coreea de Nord, mai degrabă ca un produs ironic decât util, mai ales având în vedere prețul lor prohibitiv. Adevăratele gadgeturi utile sunt cele oferite cu aceste baloane, chiar și banalele radiouri aducând un plus în viața acelor oameni. Vă imaginați să trăiți o astfel de viață, fără tehnologie, acces liber la Internet și telefonie?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×