Iată ce prețuri actuale ar avea unele dintre telefoanele de referință ale Începutului telefoniei mobile

3.085 ori
<b>Iată ce prețuri actuale ar avea unele dintre telefoanele de referință ale Începutului telefoniei mobile</b>Prin intermediul unei investigații realizate de către cei de la PhoneArena.com avem ocazia ca astăzi să aruncăm o privire asupra unor telefoane de referință ale începutului telefoniei mobile și costul actual al acestora. Aflăm că publicația...

Prin intermediul unei investigații realizate de către cei de la PhoneArena.com avem ocazia ca astăzi să aruncăm o privire asupra unor telefoane de referință ale începutului telefoniei mobile și costul actual al acestora. Aflăm că publicația în cauză s-a folosit de către unele surse de convertire a monedei, cât și de un calculator al inflației pentru a afla valoarea banilor din momentul lansării în cursul valutar actual.

1. Motorola Dynatac 8000X

Unul dintre primele device-uri mobile portabile dezvoltate de către Motorola a fost și modelul Dynatac 8000X, un telefon lansat acum mai bine de 30 ani, mai precis în 1984. în ciuda dimensiunilor sale, telefonul ne oferea o baterie cu autonomie de doar 30 minute de convorbire, sau 8 ore de standby. La acea vreme, modelul 8000X costa 3999$, iar în banii de astăzi suma s-ar transpune în aproximativ 9100$.

2. Nokia-Mobira Cityman 900

De asemenea, și Mobira Cityman 900 a fost un device reprezentativ al anilor 90, acesta primind la un moment dat și porecla “Gorba”, nume provenit de la fostul președinte al Uniunii Sovietice, Mikhail Gorbachev. Aflăm că telefonul cântărea 790 grame și costa 24.000 mărci finlandeze, mai precis 9.900 $ la cursul actual.

3. Motorola MicroTAC 9800X

Ulterior, în 1989 Motorola lansa modelul MicroTAC 9800X, telefon ce a introdus moda device-urilor cu clapetă. De asemenea, acestea era la acea vreme unul dintre cele mai slim și ușoare telefoane având o greutate de 348 grame, cam cât o tabletă de 7 inch. Prețul său era cuprins între 2.495$ - 3.495$, sumă care în banii de astăzi ar însemna 4.763$ - 6.672$.

4. Nokia 1011

Un telefon cu adevărat purtabil ce a fost lansat în 1992 era și Nokia 1011, device cunoscut sub denumirea de Mobira Cityman 2000. Acest produs GSM a fost totodată și primul terminal produs în masă de către finlandezi. Prețul acestuia era de 8250 mărci finlandeze, aproximativ 2500$ în moneda actuală.

5. IBM Simon

Peste 2 ani era lansat și IBM Simon, acesta fiind considerat la acea vreme un adevărat smarthone, telefonul sosind cu ecran touchscreen, 1 MB memorie, cât și suport pentru email și schimb de faxuri. IBM Simon costa 1099$ fără abonament, mai precis 1756$ în moneda de astăzi. Mai multe telefone și prețul lor actual găsiți pe PhoneArena.com.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×