Iată cum a luat naștere modalitatea de selecție a textului din iOS

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii Telefoane 845 ori
<b>Iată cum a luat naștere modalitatea de selecție a textului din iOS</b>Zilele trecute Apple primea un brevet mult așteptat pentru modalitatea de selecție a textului din iOS, iar astăzi aflăm și povestea din spatele acestei tehnologii. După cum știți, iPhone-ul a fost primul telefon care a adus o metodă comodă de...

Zilele trecute Apple primea un brevet mult așteptat pentru modalitatea de selecție a textului din iOS, iar astăzi aflăm și povestea din spatele acestei tehnologii. După cum știți, iPhone-ul a fost primul telefon care a adus o metodă comodă de selectare a unui calup de text, după ani întregi de operare anevoioasă la acest capitol.

Funcția a sosit odată cu iOS 3 în iunie 2009 și permitea selectarea, copierea și alipirea unei porțiuni de text folosind două liniuțe de selecție ce puteau fi mutate pe ecran. Ideea a fost inspirată de pe experiența PC a selectării de text, iar inventatorul acestei tehnologii de pe iOS este Bas Ording. El a părăsit Apple după 15 ani în cadrul companiei și a lucrat la multiple versiuni de iPhone, de la prima generație mai sus.

Același Bas Ording a lucrat și la lookul tastaturii virtuale din versiunile iOS de dinainte de iOS 7 și la funcția de scroll a terminalelor Apple. Printre realizările sale se numără și acel efect "bounce" care apare când ajungeți la capătul unei pagini. Ording își amintește că atunci când căuta o metodă eficientă de selectare a textului Steve Jobs s-a opus total ideii utilizării unui stylus pentru editare.

Inițial cele două liniuțe de selecție erau mult mai mari, apoi au devenit tot mai mici, până la versiunea finală. Steve Jobs s-a implicat personal în acest proiect, insistând pe o anumită culoare a liniilor de selecție. Vă puteți imagina astăzi operarea cu text pe mobil fără acest mecanism?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×