Apple Face ID versus Samsung Iris Scan în bătălia gemenilor din Germania (Video)

Autor:  | Publicat în:  Samsung  Apple 2.522 ori
<b>Apple Face ID versus Samsung Iris Scan în bătălia gemenilor din Germania (Video)</b>Continuă testele realizate cu gemeni și soluția Face ID, dar astăzi vedem ceva mai special. Pe lângă testul propriu-zis realizate pe iPhone X vedem și o comparație a lui Face ID cu soluția numită Samsung Iris Scan ce este regăsită la bordul

După o deblocare facială controversatăFace ID, cu un fiu recunoscut după faţă în locul mamei sale, sistemul de recunoaştere facială Apple este pus la test versus cel pe bază de scanare de iris de pe telefoanele Samsung. Testul îl fac nişte gemeni italieni din Germania.

Face ID

Întâi unul dintre gemeni îşi scanează faţa şi deblochează terminalul, iar apoi trece la aparat geamănul numărul 2 şi reuşeşte să deblocheze din a doua încercare handset-ul Apple. Firma din Cupertino s-a lăudat mult şi bine cu securitatea mecanismului său TrueDepth, păcălit deja de gemeni, de un copil şi de experţi în securitate cu măşti faciale complexe.

Pe de altă parte la testul cu scanner-ul de iris de pe Samsung Galaxy S8 lucrurile stau clar mai bine. E drept că setup-ul e puţin mai lung parcă, dar măcar sistemul nu mai este uşor de păcălit. Astfel, fratele geamăn numărul 2 nu este confundat cu cel numărul 1. La Apple rata de confuzie este de 1.000.000:1 (teoretic), dar când vine vorba de iris, fiecare om de pe Terra are un model diferit de iris, deci nici o şansă de a păcăli sistemul.

Personal mi se pare ciudat că Face ID a fost păcălit astfel, pentru că ochiometric aceşti doi gemeni nu seamănă chiar leit, dar baza trăsăturilor faciale este aceeaşi. Dacă mă întrebaţi pe mine Face ID are nevoie de un update urgent. Iris Scan se ține surprinzător de bine și acum la un an și ceva după debut. 

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×