Iată de ce iPhone 5 NU are cel mai avansat display, iar Nokia Lumia 920 are cu adevărat un ecran revoluționar

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Telefoane 2.792 ori
<b>Iată de ce iPhone 5 NU are cel mai avansat display, iar Nokia Lumia 920 are cu adevărat un ecran revoluționar</b>în cadrul prezentării lui iPhone 5 de pe 12 septembrie, Apple afirma că ecranul noului său telefon este cel mai avansat display de pe piață. Dar oare aveau oamenii de la Cupertino dreptate? Haideți să aflăm! Pentru asta avem aici un soi de...

în cadrul prezentării lui iPhone 5 de pe 12 septembrie, Apple afirma că ecranul noului său telefon este cel mai avansat display de pe piață. Dar oare aveau oamenii de la Cupertino dreptate? Haideți să aflăm! Pentru asta avem aici un soi de infografic comparativ, în care ni se prezintă atuurile ecranului de pe iPhone 5 și ale lui Nokia Lumia 920, un alt terminal de nouă generație, cu dotări de ultimă oră.


Click aici pentru intreaga listă!

în primul rând iPhone 5 nu strălucește nici la rezoluție și nici la densitatea pixelilor, cu 1136 x 640 și 326 ppi, față de 1280 x 768 la Lumia 920 și 332 ppi. Lumia 920 are de partea sa și avantajul diagonalei mai mari, de 4.5 inch versus cei 4 inch de pe iPhone, în vreme ce ambele ecrane folosesc tehnologie LED IPS, deci egalitate aici. La capitolul luminozitate triumfa tot Nokia, cu 600 de unități nits pe Lumia 900, față de 569 pe noul iPhone, plus o vizibilitate mai bună în bătaia soarelui pentru produsul finlandezilor. Observați că am scris Lumia 900 aici și nu Lumia 920, deoarece caracteristicile ecranului sau nu au fost dezvăluite încă în mod clar și probabil că diferenta va fi și mai mare în favoarea Nokia.

Lumia 920 mai are un atuu datorită tehnologiei PureMotion HD+, care oferă un timp de răspuns de 2.5 ori mai rapid pentru pixelii individuali, în comparație cu ecranele IPS standard, care au un refresh rate de 60 Hz. Aparent diferența de timpi de răspuns la scrolling pe ecran este de 61% în favoarea lui Lumia 920, față de iPhone 5. și ca bonus: puteți apăsa pe ecranul noului Lumia și cu o mănușă sau un pix și va răspunde la input, ceea ce iPhone 5 nu poate.

Concluzia este că Apple a păcălit publicul din nou și că display-ul mai bun este cel de pe Nokia Lumia 920 și nu cel de pe iPhone 5, iar acesta nu este un lucru subiectiv ci strict științific și susținut de cifre.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×