[Update - un video real] Nokia Lumia 920 Într-o reclamă mincinoasă legată de stabilizatorul de imagine! Nokia Își cere scuze! (Video)

2.647 ori
<b>[Update - un video real] Nokia Lumia 920 Într-o reclamă mincinoasă legată de stabilizatorul de imagine! Nokia Își cere scuze! (Video)</b>Lansarea sărăcăcioasă de la Nokia World 2012 de ieri a fost și mai mult umbrită de o reclamă mincinoasă a Nokia cu privire la Lumia 920. Telefonul WP8 cu camera PureView dispune de stabilizare optică a imaginii și pentru a demonstra acest aspect...

Lansarea sărăcăcioasă de la Nokia World 2012 de ieri a fost și mai mult umbrită de o reclamă mincinoasă a Nokia cu privire la Lumia 920. Telefonul WP8 cu camera PureView dispune de stabilizare optică a imaginii și pentru a demonstra acest aspect Nokia a postat o reclamă în care prezintă o fată pe bicicletă filmată din mers cu și fără acea funcție activată.

Aici apare și problema: deși reclama pornește de la premiza că fața e filmată de iubitul ei, tot pe bicicletă și folosind doar un Lumia 920, ei bine la un moment dat se reflectă în geamul unei dube o mașină care filmează de fapt fata cu un aparat profesionist. Scandalul și dezvăluirea au fost pornite de către site-ul The Verge și întreaga poveste a inflamat online-ul, până la punctul în care Nokia a emis un comunicat de presă, în care își cere scuze pentru dezinformare.

Nokia Lumia 920 Într-o reclamă mincinoasă

Nokia afirmă că a încercat de fapt să prezinte beneficiile sistemului de stabilizare optică a imaginii, simulând această funcție și ce presupune ea. Observați și în reclamă că fără OIS activat (optical image stabilization) imaginea este tremurată și neclară, dar cu OIS activat, totul e mai clar și lipsit de mișcări haotice ale camerei. Ce pot să spun e că sunt dezamăgit de această reclamă modificată, dar să fim serioși, 80% dintre reclamele de pe piața sunt "îmbunătățite" cumva, inclusiv fotografiile prezentate drept "realizate cu telefonul".

Nokia Lumia 920 & reclama mincinoasa - Nokia isi cere scuze!

[UPDATE] - Intre timp Nokia a mai postat un clip comparativ in care ne arata cum se comporta Nokia Lumia 920 cu si fara OIS (stanga fara, dreapta cu). Stabilizarea optica functioneaza bine in acest clip si tind sa cred ca el este real, datorita simplitatii sale si pentru simplul motiv ca ar fi de bun simt ca finlandezii sa ne ofere ceva real dupa falsul de ieri. Asteptam acum si telefonul in teste pentru a face propriile teste. Iata-l:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×