Iată secretul din spatele Google Maps - Încercarea de a face informația fizică accesibilă și utilă

Autor:  | Publicat în:  Google 1.141 ori
<b>Iată secretul din spatele Google Maps - Încercarea de a face informația fizică accesibilă și utilă</b>Pornind de la fraza lui Manik Gupta, senior product manager al Google Maps: "dacă privim la lumea offline, cea reală, informația nu este în totalitate transpusă din aceasta în online" putem trage concluzia că Google are ca scop indexarea tuturor...

Pornind de la fraza lui Manik Gupta, senior product manager al Google Maps: "dacă privim la lumea offline, cea reală, informația nu este în totalitate transpusă din aceasta în online" putem trage concluzia că Google are ca scop indexarea tuturor informațiilor pe care le putem percepe sub forma digitală. Sistemele de cartografiere sunt privite în acest caz drept interfața între lumea offline și cea online.

Google se duelează pentru piața telefoniei mobile cu Apple și ambele au acum soluții navigaționale. Pe partea de orientare și hărți, Google are avantajul experienței și al aplicațiilor care se bazează pe soluțiile sale. Biroul de unde pornesc toate datele care compun Google Maps este unul adaptat filozofiei Google. Această clădire masivă oferă angajaților mâncare gratuită, ping pong în pauze chiar desene inspirate din Google Maps. Cei de la The Atlantic au stat de vorbă cu Gupta și au aflat câteva lucruri interesante despre Google Maps.

Iată secretul din spatele Google Maps - Încercarea de a face informația fizică accesibilă și utilă

în primul rând trebuie să știți că în echipa lui Gupta se află și Michael Weiss-Malik, fost inginer NASA, care a lucrat foarte intens și la Google Mars. Weiss Mali afirmă că există câțiva pași în producția unei hărți. întâi trebuie colectate datele prin parteneri, apoi urmează munca inginerilor de a introduce datele în formatul potrivit și a le potrivi altor surse de date. Apoi urmează prelucrarea "de mână" a datelor, care dă produsul final. în SUA de exemplu s-a pornit cu harta Statelor Unite furnizată de autorități drept layer de bază. Totuși în acea hartă există și nepotriviri cu lumea reală și aici intervine Google.

Iată secretul din spatele Google Maps - Încercarea de a face informația fizică accesibilă și utilă

Urmează o comparație cu imaginea din satelit și utilizarea de tool-uri, precum resursele institutului de Geologie din SUA. și apoi vine și problema lui Street View. De dragul statisticii aflați că acum imaginile realizate de mașinuțele Street View în două săptămâni reprezintă mai multe informație decât avea tot Google-ul în 2006. Fascinant, nu-i așa? Mai multe detalii despre efortul Google în domeniu aflați din articolul sursă și sunt sigur că veți la fel de intrigați de subiect ca și mine.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×