Iată secretul modului Portrait de pe Google Pixel 2 şi Pixel 2 XL si cele 3 procese asociate

1.138 ori
<b>Iată secretul modului Portrait de pe Google Pixel 2 şi Pixel 2 XL si cele 3 procese asociate</b>Așa cum știți, noile smartphone-uri Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL ne oferă posibilitatea de a realiza fotografii cu efect bokeh și asta doar din software fără a fi nevoie de o cameră duală. Astăzi avem ocazia să aflăm secretul din spatele

Probabil v-a surprins faptul că Google Pixel 2 a fost catapultat la debut direct pe locul întâi în topul DxOMark, având deci cea mai bună cameră a unui smartphone la ora actuală. Culmea e că a fost lăudat şi la capitolul Bokeh, unde se duelează cu telefoane dual camera, dar foloseşte un sistem software pentru a crea acel "background blur". Secretele acestui sistem sunt date în vileag mai jos.

Google Pixel 2 Bokeh

Cu doar o singură cameră şi AI, Google reuşeşte să facă ceea ce rivalii săi fac cu elemente optice complexe. Marele G pariază de ceva vreme pe AI, machine learning şi neural networks, ajungând la un nou nivel al dezvoltării sistemelor de inteligenţă artificială. În primul rând primim aici un senzor de dimensiuni mai reduse decât de obicei. Pixel 2 şi Pixel 2 XL au un senzor de 1/2.6 inch, în vreme ce primul Pixel avea un senzor de 1/2.3 inch.

Deschiderea diafragmei este mai largă, deci camera captează mai multă lumină. Şi pentru a lămuri care e procedeul din spatele capturii Portrait, e vorba despre 3 sub procese: HDR+, o mască de segmentare şi o hartă de adâncime. HDR+ realizează până la 10 fotografii, mult mai multe decât am văzut la alte telefoane. Fotografiile sunt sub expuse pentru a evita arderea lor, iar apoi toate imaginile sunt combinate şi aliniate într-o singură fotografie.

Google Pixel 2 Bokeh

Apoi folosind fotografia HDR+, telefonul trebuie să decidă care parte a imaginii ar trebui să fie focalizată şi care blurată. Aici intră în acţiune ideea de machine learning, Google având antrenată o reţea neurală încât să recunoască oameni, flori, anmimale de companie şi altele. Filtrele analizează fiecare pixel şi "greutatea" imaginii centrale.

Dacă se găsesc fețe, sunt analizate trăsăturile faciale, iar reţeaua a fost "antrenată" cu peste 1 milion de oameni, chiar şi unii cu ochelari de soare şi pălării. Acesta este "masca de segmentare". Trebuie creată şi o hartă a adâncimii imaginii pentru a blura eficient obiectele de mai departe şi a le lăsa pe cele din prim plan mai clare. Aici intervine un senzor cu tehnologie Dual Pixel, ceva ce am văzut pe terminalele Samsung în ultimii ani.

Google Pixel 2 Bokeh

Fiecare pixel este împărţit în doi sub pixeli mai mici, iar rezultatul este cunoscut ca Dual Pixel Autofocus, care capturează aceeaşi informaţie, la un unghi diferit. Google are şi sfaturi pentru cei care îi folosesc opţiunile pe terminalele lor şi anume să stăm aproape de subiecţi, astfel încât capul şi umerii să le fie cuprinse în fotografie. Pentru că o fotografie de grup să iasă bine, atunci toate persoanele trebuie să fie la aceeaşi distanţă de cameră.

Găsiţi extra indicii chiar pe blogul Google, menţionat ca sursă mai jos. Abia aştept să testăm şi noi camera pentru a vedea algoritmii Google la treabă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×