Iată vocea primului apel telefonic din lume! Muzeul Smithsonian a recuperat Înregistrarea de acum 130 de ani

Autor:  | Publicat în:  Stiati ca 1.491 ori
<b>Iată vocea primului apel telefonic din lume! Muzeul Smithsonian a recuperat Înregistrarea de acum 130 de ani</b>Uneori nici nu ne dăm seama cât de recentă este telefonia de fapt, atât cea mobilă, cât și posibilitatea de a comunica la distanță pur și simplu. Cei de la Smithsonian au reușit să ne permită să aruncăm o privire în trecut, restaurând o...

Uneori nici nu ne dăm seama cât de recentă este telefonia de fapt, atât cea mobilă, cât și posibilitatea de a comunica la distanță pur și simplu. Cei de la Smithsonian au reușit să ne permită să aruncăm o privire în trecut, restaurând o înregistrare a vocii lui Alexander Graham Bell.

​

Marele inventator al telefonului a fost înregistrat pe un disc din ceară și carton, vechi de 130 de ani. După restaurarea discului putem auzi exact ce a auzit și prima persoană care a vorbit la un telefon: vocea lui Bell. Prima convorbire telefonică a fost realizată de către Bell în 1876, după ani buni de lucru la o modalitate de a înregistra cu ajutorul electromagnetismului o voce umană si apoi a o transporta la un interlocutor.

Vibrațiile vocii lui Bell au fost transportate prin intermediul unui fir către camera de lângă, în care se afla asistentul temerarului cercetător. Prima frază rostită a fost "Domnule Watson vino încoace, vreau să te văd". Watson a auzit vocea lui Bell și a putut răspunde, iar astfel s-a născut telefonul. Au mai trecut câțiva ani până ce sistemul a devenit viabil, dar Alexander Graham Bell este cel care deține paternitatea telefoniei.

Puteți asculta și voi vocea lui Bell dând click pe Play:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×