Inca o fabrica Nokia in Romania!

1.323 ori
<b>Inca o fabrica Nokia in Romania!</b>Sunteti probabil familiari cu fabrica Nokia de la Jucu, judetul Cluj, o investitie considerabila (60 milioane de euro), aceasta urmand sa furnizeze telefoane intregii regiuni plus Orientul Mijlociu si Africa. Intr-un interviu cu Business Standard, John...

Sunteti probabil familiari cu fabrica Nokia de la Jucu, judetul Cluj, o investitie considerabila (60 milioane de euro), aceasta urmand sa furnizeze telefoane intregii regiuni plus Orientul Mijlociu si Africa. Intr-un interviu cu Business Standard, John Guerry, seful fabricii a declarat ca va mai exista o fabrica Nokia in Romania si a clarificat programul celei existente.

Conform lui Guerry productia va fi demarata in primul trimestru al anului viitor, la Jucu, dar data de 15 ianuarie nu a fost confirmata de acesta, desi presa o anuntase drept momentul la care va incepe productia. Se pare ca prima fabrica Nokia din Romania si proiectul ce o implica vor fi complet finisate pana in trimestrul 2 al anului viitor, deoarece mai trebuie efectuate o serie de testari si etapa de pre-productie. Astfel, fabrica va incepe sa produca telefoane la o capacitate de 25% din martie, ajungand la 100% in iunie. Fabrica de la Jucu va putea asambla orice model Nokia existent in lume, "in orice numar" conform lui Guerry, dar intreprinderea va debuta cu 2 modele populare.

Pana la punerea in functiune a fabricii exista totusi problema infrastructurii, avand in vedere ca, spre exemplu pentru a extinde aeroportul de langa Cluj va trebui mutat un rau. De asemenea se mai lucreaza inca la infrastructura stradala si cea feroviara cu speranta ca acestea vor fi terminate pana la sfarsitul anului. Fabrica Nokia de la Jucu va primi colaborarea a 3 furnizori, absolut necesari: un producator de carcase, un producator de tipizate (manualele telefoanelor) si un producator de ambalaje (cutiile terminalelor).

La Jucu vor fi angajati aproximativ 500 de oameni pana la sfarsitul lunii ianuarie a anului viitor, numarul total al angajatilor urmand sa fie de 3500. Pe langa muncitori, stafful va include si ingineri, manageri, contabili, experti in controlul calitati, etc. De mentionat este faptul ca la primul targ de munca al celor de la Nokia au fost prezenti aproximativ 8000 de oameni doritori sa lucreze la Jucu. In interviul cu Business Standard, Guerry a tinut sa precizeze ca, desi planul actual prezinta 14 parcele care ar putea fi destinate furnizorilor este posibil ca locul sa fie folosit pentru o a doua fabrica, peste cativa ani, daca industria mobila isi va continua dezvoltarea exploziva.

Iata ca in sfarsit suntem pe harta Nokia, fabrica de la Jucu fiind una dintre cele mai importante din regiune si oferind atat locuri de munca persoanelor din zona, cat si notorietate tarii noastre in industria mobila.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×