Urgentele de la numarul 112, acum localizate!

1.561 ori
<b>Urgentele de la numarul 112, acum localizate!</b>Pentru ca si serviciile romane de telecomunicatii sa se integreze in UE, vor trebui facute anumite modificari in intregul sistem comunicational, iar un prim pas este decizia ANRCTI de a controla felul in care operatorii asigura accesul la numarul de...

Pentru ca si serviciile romane de telecomunicatii sa se integreze in UE, vor trebui facute anumite modificari in intregul sistem comunicational, iar un prim pas este decizia ANRCTI de a controla felul in care operatorii asigura accesul la numarul de urgenta 112 si localizarea apelantilor.

Prin intermediul Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 70/2006 operatorii de telefonie (fixa si mobila) trebuie sa puna la dispozitia SNUAU (Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta) informatii despre apelantii catre numarul 112. In cazul acest lucru nu este posibil, sanctiunea va fi o amenda, destul de usturatoare banuim noi. Pana acum ANRCTI nu a primit sesizari autohtone in legatura cu probleme ale serviciului de Urgenta, dar Comisia Europeana doreste un raport detaliat despre sistemul folosit de operatori pentru a depista apelantii.

Noile prevederi europene ne vor alinia la setul de reglementari aplicate inca de la inceputul acestui an in tari ce aveau probleme la capitolul localizare a apelantilor numarului de urgenta  - Italia, Lituania, Olanda, Portugalia si Slovacia. Ramane de vazut cum vor reactiona marii jucatori ai telefoniei mobile si cat de corect au folosit sistemele pe care legislatia ii obliga sa le puna in functiune pentru a depista apelantii la 112.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×