Încă un telefon clasic Nokia e gata de înviere; HMD Global pregăteşte un nou Nokia 2010

1.382 ori
<b>Încă un telefon clasic Nokia e gata de înviere; HMD Global pregăteşte un nou Nokia 2010</b>Finlandezii de la HMD Global au de gând să aducă pe piață numeroase variante moderne ale unor telefoane clasice, iar cel mai recent exemplu este Nokia 2010. Descoperim astfel că ni se pregătește învierea acestui terminal care sosea pe piață

HMD Global e pusă pe remake-uri, cam ca studiourile de la Hollywood. Diferenţa e că ei nu readuc la viaţa Matrix, ci mai degrabă Casablanca, abordând telefoane de acum zeci de ani. Până acum au înviat Nokia 3310 şi i-au dat un suflu nou şi lui Nokia 8110, iar  următorul pe listă ar fi Nokia 2010.

Primele două resurecţii au fost primite cu umor şi meme-uri, stârnind valva şi probabil generând şi ceva vânzări, dar mai degrabă buzz. Acum aflăm că Nokia 2010 varianta 2019 e în pregătire şi asta pentru a marca aniversarea de 25 de ani a apariţiei modelului original. Acela debuta tocmai în 1994 şi aproape că nu îmi vine să cred pentru că arată binişor pentru acele vremuri, judecând după imagini.

Telefonul cel regândit ar urma sa vină cu acelaşi OS ca şi 3310 şi 8110 cele noi, plus suport pentru aplicaţii ultra utilizate precum Facebook şi WhatsApp. HMD are de gând să redenumeasca telefonul pentru a îl diferenţia de original şi nu doar să îi pună un 2019 în coadă. Sursele vorbesc despre numele Nokia A10. Ar urma să vină pe negru, roşu şi galben, dar specificaţiile şi preţul rămân mister.

Mă aştept la o sumă accesibilă. Nokia 2010 este un telefon legendar, pentru că a fost primul handset care a făcut scrierea de mesaje mai uşoară şi comodă. Avea un ecran monocrom care afişa două rânduri de text. Sosea cu două variante de antenă: rigidă sau extensibilă. Ştiţi ce ar fi trăznit? Să aibă şi modelul cel nou antenă, just for fun.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×