Încă un telefon Ubuntu anunţat oficial: Aquaris E5 HD vine cu îmbunătăţiri faţă de predecesor

Autor:  | Publicat în:  Ubuntu 557 ori
<b>Încă un telefon Ubuntu anunţat oficial: Aquaris E5 HD vine cu îmbunătăţiri faţă de predecesor</b>Au trecut 4 luni de la debutul primului telefon mobil cu Ubuntu la bord (Aquaris E4.5) şi iată că vedem &icirc;ncă un model de acest gen. Eforturile Canonical de a populariza platforma şi &icirc;n zona mobile continua cu Aquaris E5 HD, pe care...

Au trecut 4 luni de la debutul primului telefon mobil cu Ubuntu la bord (Aquaris E4.5) şi iată că vedem încă un model de acest gen. Eforturile Canonical de a populariza platforma şi în zona mobile continua cu Aquaris E5 HD, pe care îl vedeţi mai jos.

Terminalul include un panou IPS de 5 inch, cu rezoluţie HD şi are la interior un procesor quad core MediaTek de 1.3 GHz, dar şi 16 GB stocare. Acest handset aduce şi o cameră principală de 13 MP şi una frontală de 5 MP. Pe numele său complet Aquaris E5 HD Ubuntu Edition, nou venitul are parte de două sloturi SIM la bord şi vine doar cu suport 3G, fără 4G.

 Încă un telefon Ubuntu anunţat oficial: Aquaris E5 HD vine cu îmbunătăţiri faţă de predecesor

În Europa produsul va fi disponibil doar online prin site-ul producătorului spaniol BQ, la preţul de 199 euro. Un al treilea telefon Ubuntu se afla şi el în pregătire, un Meizu MX4 Ubuntu Edition, care va aduce dotări de adevarat flagship. Canonical oferă o experienţă mobila bazată pe gesturi aici şi acele "scopes", adică un fel de homescreenuri individuale pentru diferite tipuri de conţinut.

Va reuşi Ubuntu să concureze măcar cu celelalte OS-uri indie de pe mobil, precum Sailfish, Firefox sau Tizen?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×