Încarcă bateria telefonului folosind energie solară convertită de ecran, cu tehnologia Wypsis

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.759 ori
<b>Încarcă bateria telefonului folosind energie solară convertită de ecran, cu tehnologia Wypsis</b>Compania franceză Wypsis nu este un nume cu o conotație deosebită, asta până aflăm cea mai nouă invenție a sa. Este vorba despre alimentarea cu energie solară prin intermediul ecranului telefonului. Acest proces este realizat prin aplicarea unui...

Compania franceză Wypsis nu este un nume cu o conotație deosebită, asta până aflăm cea mai nouă invenție a sa. Este vorba despre alimentarea cu energie solară prin intermediul ecranului telefonului. Acest proces este realizat prin aplicarea unui panou solar sub forma unui strat foarte subțire de material încorporat în display-ul handsetului.

Wypsis a prezentat și un prototip al unui astfel de terminal, care folosește lumina solară, sau chiar și cea artificială pentru a-și încărca bateria. Va dura 6 ore de expunere la lumina solară pentru ca o baterie normală să fie încărcată și chiar mai mult dacă folosiți o sursă de lumină artificială.

Avantajul acestei tehnologii este că ar putea duce la o scădere a grosimii telefoanelor, prin utilizarea unor baterii mai puțin voluminoase și mai eficiente. Stratul cu rol de panou solar despre care vorbim este foarte subțire, având o grosime de 100 de microni. Acesta prezintă și alte avantaje, precum flexibilitatea și transparența.

Încarcă bateria telefonului folosind energie solară convertită de ecran, cu tehnologia Wypsis

în plus, acest panou solar nu va afecta experiența touch a utilizatorului telefonului. Wypsis a promis că vom vedea varianta comercială a invenției sale în următoarele 12 luni, lucrând cu operatori și producători de telefoane.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×