Noii senzori curbaţi pentru camerele de smartphone ar urma să facă fotografii la nivel de DSLR sau chiar peste; Cheia este „ Project Vermont”

1.798 ori
<b>Noii senzori curbaţi pentru camerele de smartphone ar urma să facă fotografii la nivel de DSLR sau chiar peste; Cheia este „ Project Vermont”</b>Aflăm astăzi despre viitorul în materie de fotografiere cu smartphone, viitor ce constă în implementarea unor senzori curbați pentru camerele de pe telefoane. Datorită acestei caracteristici ar urma să obținem fotografii la calitate de DSLR și asta

În mod bizar următorul val de inovaţie în zona camerelor de smartphone nu vine de la Sony sau Samsung, ci de la... Microsoft. Microsoft Research ar fi creat un nou senzor curbat de cameră, care va ajuta telefoanele să depăşească DSLR-urile la capitolul calitate a capturii.

Sistemul e cunoscut sub numele de "Project Vermont" şi foloseşte un senzor concav, care ar avea rolul de a îmbunătăţi rezoluţia, captură de lumină şi uniformitatea iluminării. Toate acestea pe un senzor destul de mic încât să încapă pe un telefon mobil. Sistemul Microsoft se bazează pe câteva concepte optice de bază. Spre exemplu ştim că lentilele nu focalizează pe un spaţiu plan, iar imaginile capturate de un senzor plat nu sunt focalizate complet în tot cadrul.

Scenariul ideal ar fi că senzorul în sine să fie curbat în tandem cu curbura câmpului vizual. Problema e că senzorii foto sunt fragili şi curbarea lor îi predispune la daune. Microsoft lucrează la această tehnologie încă din anul 2012, dar abia acum avem o lucrare ştiinţifică pe această temă. Cheia este "procesul pneumatic de formare". Astfel, se combină lucrul cu o machetă cu design fix, forţe controlate de frecare şi o membrană elastică.

Prin intermediul lor se poate contracta mecanismul optic creat în colţuri şi să fie împins pe acea membrană flexibilă, rezultând un senzor curbat. Cel mai nou prototip de senzor de acest tip e destul de mic încât să încapă pe un telefon mobil şi depăşeşte performanţele unui DSLR Canon 1Ds la capitole precum claritate sau uniformitate a iluminării. Pe viitor tehnologia ar putea ajunge şi pe camerele video, sistemele computer vision, senzorii de automobile autonome şi altele de gen.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×